Bronse i Postenligaen Treneren har ordet

Skrevet av NTH

Ikke alle har fått det med seg (ikke lokalavisen vår hvertfall), men Runar ble onsdag bronsevinnere i Postenligaen. En prestasjon vi er veldig godt fornøyd med, spesielt når vi tidlig i sesongen havnet bakpå i forhold til resten av topplagene. Dessverre havnet denne medaljen i skyggen av vårt tap mot naboene Sandefjord på onsdag. I det hele tatt tror jeg våre nærmeste støttespillere og supportere egentlig ikke helt ser hvilken prestasjon spillerne har gjort den siste delen av sesongen. Vi har nemlig tapt de ”feile” kampene denne sesongen. Det er faktisk slik at vi har både spilt bedre og tatt flere poeng på bortebane enn hjemmebane denne sesongen. En veldig uvanlig statistikk. På de 13 siste kampene i Postenligaen har vi kun 3 tap. To av disse har kommet i lokaloppgjørene mot STIF og det siste på hjemmebane mot Bækkelaget. Dette er kamper som det er store forventninger til. Lokaloppgjørene betyr noe ekstra og foran kampen mot Bækkelaget var vi på full fart inn i gullkampen. Det har selvsagt vært svært skuffende tap.

 

Jeg er den første til å beklage tapet på onsdag, det var en kamp jeg synes vi styrte veldig bra i nesten 50 minutter. Jeg skjønner det svir for publikum på samme måte som det selvsagt gjør det for spillerne og oss som har ansvaret rundt laget. Vi gjør dessverre graverende individuelle feil i forsvaret siste delen og ikke minst stopper det helt opp offensivt når Trym ble markert ut. Det siste egentlig svært overraskende ettersom det er ting vi har løst veldig godt tidligere i sesongen. Vi tvang STIF til å legge bort sitt offensive mann-mann forsvar og jeg er i det hele tatt godt fornøyd hvordan vi løste den delen av spillet. Men det er to lag i en håndballkamp og jeg synes definitivt STIF skal ha all ære av sin gjennomføring. De blir bedre og bedre og er å regne med i Postenligaen. Det var en fin håndballkamp og en strålende ramme rundt. Jeg tror det er svært positivt for lokalmiljøet at disse kampene fortsetter også neste sesong. At våre supportere er skuffet over oss etter onsdag viser jo også at man bryr seg og vil det beste for Runar.

 

I Sandefjord er man svært godt vant med at Runar og Sandefjord henter medaljer i Postenligaen. Derfor er kanskje ikke en bronsemedalje så mye å sperre øynene opp for. Men vi skal huske på at det er helt andre tider for håndballen i Sandefjord. Tidligere hadde både Runar og STIF ressurser øverst i norgestoppen. Slik er det dessverre ikke lenger. Når vi ser på lagene rundt jubles det vilt for sluttspillplass i Arendal, Elverum det samme over sølv, lagets beste prestasjon noensinne. Fjorårets sølvvinner og sluttspillmester Haslum er utenfor sluttspillet. Bodø kjemper en desperat kamp for å overleve. Dette er klubber med solid organisasjon, langt større ressurser enn oss. Jeg synes våre spillere skal ha stor honnør for jobben de har gjort gjennom sesongen. Det er svært få klubber som i det hele tatt kan slå i bordet med en medalje i Postenligaen. Spillerne aksepterte lønnskutt for andre sesongen på rad og har jobbet knallhardt for denne medaljen.

 

Mange snakker om dårlig nivå på serien vår og jeg skal ikke ta noen stor debatt på dette her. Men det som er helt sikkert er at vi har fått opp svært spennende lag og klubber med godt potensiale de siste sesongene. Det har gjort at den nederste delen av ligaen har blitt klart bedre siste året. Derimot har vi manglet det førende laget som har vært bunnsolide på toppen av tabellen de siste par sesongene. Men det er jeg sikker på at vi får igjen, det kommer store talenter frem i norsk håndball, og mange av dem kommer til å sette farge på Postenligaen i større og større grad etter hvert.

 

I lys av dette satte vi oss selv en veldig tøff målsetting før sesongen, nemlig at vi ønsket å kjempe om gullet. Vi ønsket først og fremst med en slik målsetting å sørge for at spillerne skjerpet kravene til seg selv i forhold til trening. En slik målsetting forpliktet nemlig at spillerne hevet kvaliteten på alt de foretok seg. I tillegg ville en mer moderat målsetting som å være blant de 6 beste, kanskje ført til at vi var fornøyd med å ligge på øvre halvdel av serien. Vi la raskt bak oss tankene om gull, ettersom vi fikk en svært dårlig start på sesongen. Men likevel tror jeg dagens bronsemedalje kan tilskrives at vi var offensive tidlig og jobbet svært bra sammen. Det har vi garantert fått igjen for i siste del av sesongen. I tillegg viste det seg jo ikke helt urealistisk, og med bare fire kamper igjen var vi faktisk den eneste reelle utfordreren til Drammen om gullet. Når det er sagt har vi prestert altfor ujevnt til at vi fortjener noe bedre enn det vi har fått. Spesielt har vi gitt bort for mange poeng mot lag lenger nede på tabellen og som jeg var inne på tidligere ikke hatt den solide hjemmestatistikken vi burde.

 

Uansett er vi strålende fornøyd med vår medalje og til lørdagens kamp er målet at vi skal spille en underholdende kamp mot Arendal. Selv om resultatet ikke vil påvirke vår plassering betyr det selvsagt mye å vinne siste kampen. I tillegg ønsker vi å bruke sluttspillet godt og vil gjerne så langt som overhodet mulig.

 

Med sportslig hilsen

Vidar