Pangåpning på hjemmebane Runar overkjørte Follo

Runar tok imot Follo til sesongens første hjemmekamp i Postenligaen. Det ble etterhvert en festforestilling foran hjemmepublikummet og endte til slutt med seier 33-25 etter ledelse 17-9 ved pause.

Skrevet av NTH

Runar åpnet kampen noe nervøst og forsiktig. Men midtveis i 1. omgang på stillingen 7-9 snudde alt. Derfra og inn til pause holdt en fantastisk Simen Hansen buret rent og fremover løsnet det også som følge av dette. Mange enkle kontramål og disiplinert angrepsspill sørget for at perioden ble vunnet hele 10-0.

Etter pause fortsatt Runar det solide spillet og midtveis sto det hele 29-16 på tavlen. Hjemmelaget kunne tillate seg og slippe fremtiden sin inn på banen og gi dem verdifull erfaring i en positiv kullisse.

– Jeg var langt mer spent enn vanlig foran denne kampen. Vi visste at den ville bety ekstremt mye for oss med tanke på at vi står foran to tøffe bortekamper mot Elverum og Fyllingen etter dette. Nå fikk vi det endelig til å klaffe over to omganger og da har vi relativt bra utgangspunkt, sa trener Vidar Gjesdal.

Spesielt forsvars- og kontra spillet gleder treneren etter kampen.

– Vi gjør mye som er veldig bra defensivt etterhvert. Vi spiller klokt i forsvaret og er veldig godt forberedt på Follos angrepsspill. Jeg er ekstremt fornøyd med at vi står smart og provoserer frem en rekke tekniske feil hos Follo som vi utnytter med enkle kontramål. Vi vet at et solid forsvar og kanter som løper kan gi oss enklere arbeidsbetingelser i kampene. Da trenger vi heller ikke jobbe så hardt for målene våre fremme. Der har vi nemlig enda mer å hente, selv om også den biten viste fin fremgang mot Follo, sier Gjesdal.

Dermed har Runar tatt 3 poeng på de 2 første kampene og reiser til Elverum med senkede skuldre på søndag.

– Nå gleder vi oss til å komme til Elverum igjen. De blir store favoritter der, men vi har ikke tenkt å gi oss på forhånd. Vi skal stå på ytterligere gjennom nok en god treningsuke og forberede oss optimalt til kampen. Kampene mot dem har vært jevne og tøffe de siste årene, avslutter Gjesdal.