Den store testen Tøff kamp venter på Elverum

Postenligaen ruller videre denne helgen og trener Vidar Gjesdal kommenterer her sitt inntrykk av kampene sålangt og hva som venter Runar kommende søndag.

Skrevet av NTH

Vi har bare spilt to kamper og først og fremst er jeg utrolig godt fornøyd med poengfangsten vår. 3 poeng av 4 mulige burde kanskje vært full pott i stedet, men likevel skal vi si oss fornøyd. Vi slo Follo hjemme som var ekstremt viktig med tanke på kampene fremover. Follo er også et av lagene som er tippet høyt oppe og slike kamper er gull for oss å vinne.

Nå ser vi fremover til å møte Elverum borte på søndag. Vi ser alltid frem mot disse kampene med fullsatt Elverumshall og god håndballstemning. De siste seosongene har det også vært dramatiske oppgjør og fremfor alt veldig jevnt. Denne gangen er nok Elverum større favoritt enn noengang, men vi reiser dit med senkede skuldre og skal gjøre det vi kan for å overraske hjemmelaget.

Jeg synes troppen vår bare blir bedre og bedre. Med Rikard Olsson tilbake for fullt sammen med Spyros i midtforsvaret ser det veldig spennende ut. Vi får helt klart større utfrodringer defensivt enn Follo ga oss sist, men likevel har jeg tro på at dette skal bli en stor styrke for oss.

I skrivende stund vet vi ikke om Daniel Bygdemark blir spilleklar på søndag, men alt tyder på at han blir det. Som jeg har sagt tidligere er det ingen frelser vi henter. Daniel skal stille og rolig få komme inn i laget og skal kjempe sammen med resten av troppen i ukene fremover. Likevel ser vi frem til å utnytte hans kvaliteter spesielt i det offensive spillet. Christian Berge og Lars Eriksen er unge og uerfarne foreløpig, men har gjort maksimalt ut av det vi kan forvente og tatt flere steg fremover. Med Daniel får vi en ekstra spiller som gjorde en veldig god sesong i allsvenskan sist for Trelleborg.

Forhåpentligvis reiser vi med full tropp til Elverum med unntak av Fredrik Andersson som fortsatt er ute.

Hva skal vi så si med resten av kampene sålangt i Postenligaen? Mye har vært som forventet selv om vi bare har spilt to kamper og noen cuprunder. Imponerende var det av Drammen og slå Haslum på hjemmebane. Det fører også til økt spenning i ligaen. Jeg tror en Haslum seier der fort kunne ført til at de kjørte stille og rolig i fra på tabellen. For meg er kanskje Viking den største skuffelsen sålangt. De har et veldig solid lag og jeg er sikker på at de kommer mer tilbake etterhvert. Likevel synes jeg de har underprestert i åpningen. Ellers er resultatene mye som forventet, det blir jevnt og tett i rundene fremover.

Denne runden inneholder noen spennende oppgjør. På Stord er jeg sikker på det kommer til å smelle bra på søndag når vertene tar imot Follo. Begge lag står uten seiere, men spesielt Stord har hatt svært tøff åpning. Ingen av lagene bør tape denne, da blir det fort på etterskudd i ligaen. Jeg holder Stord som en svak favoritt. Ellers blir det interessant å se Våleranga ta imot Fyllingen på hjemmebane. Nok en kamp som betyr mye for å komme seg bort fra den feile enden av tabellen. Jeg tror et solid Fyllingen forsvar og mange kontringer kan føre til en grei Fyllingen seier. Ellers må Viking nå vise seg frem for alvor og jeg tror kanskje de kan være i stand til å påføre Arendal sitt første tap for sesongen i Stavanger. I lokaloppgjøret mellom Oppsal og BSK/NIF tyder alt på at gjestene viser seg som det sterkeste laget, men her snakker vi altså om lokaloppgjør. I Runar vet vi alt om hvordan de kampene kan slå ut:-)

God helg!