Klar til semifinalen Runar vil til Spektrum igjen

Det nærmer seg med stormskritt semifinale mot Follo i Runarhallen. Der har Spyros Balomenos (bildet) og hans lagkamerater muligheten til å legge bort tankene fra Postenligaen og kjempe om avansement til Spektrum. Dette er den største happeningen i norsk håndball og Runar kan bli representert i sin 3. strake finale. Klubben vant gull med seniorene for to år tilbake og gjentok bedriften med juniorene sist sesong.

Skrevet av NTH

Trener Vidar Gjesdal gjør seg i kommentaren noen tanker rundt Postenligaen og den kommende semifinalen.

– Tøft start i Postenligaen

Vi er nå kommet godt i gang med årets sesong. I Postenligaen har det blitt lite poeng sålangt og vi føler flere marginer har gått litt imot. Da tenker jeg ikke på det siste tapet mot Stord som var av det fullt fortjente slaget. Vi er ikke «på» i noen faser og leverer på ingen måte en prestasjon som kan holde til poeng på øverste nivå. Jeg må innrømme at jeg ikke så den komme, jeg føler vi har prestert fornuftig i flere kamper, dog dessverre noe ujevnt slik at vi ikke har vært dyktig nok til å vippe kampene i vår favør. Mot Stord var vi ikke bra på noe og det var vi alle svært skuffet over. Vi har brukt tiden etter kampen godt og jobbet oss gjennom de tingene vi opplevde som altfor dårlig av oss. Nå har vi på mange måter lagt det bak oss, men skal ta med oss lærdom fra det som skjedde.

– Flott mulighet

Nå er det imidlertid cupen som gjelder. Jeg sa at vi har hatt marginer imot i serien, det samme kan ikke sies å være tilfelle i cupen. Cup er som kjent litt tilfeldigheter og vi legger ikke skjul på at vi har fått en fin reise sålangt. Men det er lov å ha flaks og kommer vi oss til Spektrum kan ingen ta fra oss det. Follo på hjemmebane er likevel et tøft siste hinder som må passeres. Det er på mange måter to lag med likt utgangspunkt som møtes. Follo har heller ikke tatt de poengene som ønskes, men laget hadde også enda større forventninger knyttet til seg enn oss før seriestart. Follo var spådd blant en av dem som kunne overraske og henge seg på i ryggen til medaljekandidatene.

– Jevn og dramatisk kamp?

Vi slo dem veldig klart på hjemmebane i september. Det vil overraske meg om vi får det like enkelt på onsdag. Det er ikke negativt for oss å ha den seieren i bakhånd, i tillegg til at vi har hatt godt tak på dem i Runarhallen de siste sesongene. Hver kamp lever imidlertid sitt eget liv og denne gangen er det vinn eller forsvinn som gjelder. Jeg tror på en svært tett og jevn kamp som fort kan inneholde noen av de dramatiske elementer en slik kamp ofte kan by på. Da håper jeg vårt publikum kan bidra til å løfte oss frem det siste lille for å vippe kampen i vår favør.

– Ser fremover

Vi snakket om det før sesongen, jeg var forberedt på at det ville svinge en del for oss. Vi har et relativt nytt lag, men vi kan ikke skylde på dette. Det finnes det ikke tid til på dette nivået, for da blir vi akterutseilt. Vi må prestere allerede nå og ser bare fremover på de mulighetene som ligger foran oss. Det som har skjedd er historie. Jeg kan love alle at vi arbeider videre som vi har gjort og første mulighet er altså på hjemmebane mot Follo i semifinalen. Det ikke bli bli mer spennende enn det og vi gleder oss som bare det.

(Runar)