Tøff hjemmekamp Arendal neste utfordring

Etter en svært befriende seier mot Oppsal er Runar på jakt etter nye poeng. Denne gangen er oppgaven mot et av Postenligaens sterkeste lag, nemlig ØIF Arendal.

Skrevet av NTH

Her er tankene til trener Vidar Gjesdal etter kampen mot Oppsal og inngangen til kampen mot Arendal.

Det er sjelden man føler en slik lettelse som etter kampen sist mot Oppsal. Det er liten tvil om at tap der ville blitt veldig tøft å leve med inn mot de to siste kampene før jul. Stemningen i laget har hele tiden vært positiv, men jeg ser på alle at denne seieren ga gruppen vår ekstra energi. Vi spilte mye bedre mot Haslum, men likevel er jeg imponert over at spillerne klarte å prestere solid i denne type kamp også. Vi fikk det enklere enn jeg hadde forventet, men det å vinne med 10 mål på bortebane i en slik kamp er rett og slett veldig bra.

Det finnes imidlertid svært liten grunn til å ta av for oss. Vi er fortsatt i en utsatt posisjon og kommer til å være det i en god stund enda. Jeg er helt sikker på at lag som Follo og Oppsal kommer til å plukke langt mer poeng i andre halvdel enn det de har gjort hittil. Jeg har også stor tro på at vi skal gjøre det samme, og det kreves nok over 15 poeng om man skal være helt sikre på å unngå nedrykk. Sannsynligvis enda mer for å unngå en kvalifiseringsplass.

Første mulighet for oss er hjemmekampen mot Arendal på fredag. En spennende utfordring for oss nå. Vi kan sleppe presset en liten stund og fokusere på mulighetene og våre egne prestasjoner. Arendal kommer med et bunnsolid mannskap som tilhører de absolutt sterkeste lagene i Postenligaen. Jeg var helt sikker på at de kunne kjempe om den siste medaljen i årets sesong og slik startet de også opp. Men den siste tiden har laget avgitt en del poeng og det ser tøft ut med tanke på dette. To tap på rad sørger nok for at de er maksimalt skjerpet til møtet med oss.

Jeg håper virkelig vi nå kan vise oss frem på hjemmebane igjen. Vi har hatt tre kamper på rad under pari i vår egen hall, og jeg tenker da på kampene mot Stord, Follo og Drammen. Sist mot Drammen hadde vi ledelsen med 11 min igjen, men jeg synes ikke prestasjonen var bedre enn i semifinalen mot Follo. Først og fremst var angrepsspillet krampaktig og med altfor lite trykk i disse kampene. Vi har fått løst opp i dette den siste tiden og med 37 mål mot Haslum og nye 34 mot Oppsal er det liten tvil om at vi har lykkes bedre i den delen av spillet. Det må vi også vise opp mot Arendal skal vi kunne kjempe om poengene.

Defensivt har vi fungert relativt godt gjennom hele sesongen og det kjennes veldig trygt at vi har fått på plass et nytt alternativ i forsvaret. Vi har spilt 5:1 med ganske bra hell gjennom 2×30 min både mot Haslum og Oppsal. Først og fremst har det ført til at vi ikke har byttet spillere forsvar/angrep, noe som har gitt oss bedre forutsetninger i returløpet og ikke minst en langt større effekt i kontraspillet. Hva vi velger mot Arendal gjenstår å se, men kanskje kan vi får bruk for begge alternativene i den kampen.

Håper å se mange på kamp i Runarhallen på fredag – vi skal vise oss frem fra en god side igjen, så får vi se om det er godt nok til å hente poeng mot vår gamle trener Leif Gautestad og hans Arendal.

(Runar)