Vålerenga neste Postenligaen snur

Vålerenga var Runars første motstander i årets sesong og ettersom serien nå er halvspilt er det duket for det første returoppgjøret kommende lørdag i Runarhallen. Lagene delte poengene i Oppsal Arena og denne gang er det kun seier som er godt nok for begge to i bunnen av Postenligaen.

Skrevet av NTH

Vidar Gjesdal ser her på kommende helgs nøkkelkamp og oppsummerer litt på status sålangt.

Jeg både håper og tror vi treffer det rette nivået inn mot helgens oppgjør mot Vålerenga. For første gang denne sesongen var poengene helt utenfor rekkevidde i starten av 2. omgang mot Arendal. Jeg kjenner at det var veldig skuffende at vi ikke kunne vise oss opp fra en bedre side foran vårt trofaste publikum. Før pause synes jeg vi gjør det brukbart, men det var en kveld da vi ikke var tilstrekkelig nok tilstede i duellene til at vi kunne ta mål av oss å slå et så godt lag som Arendal. De imponerte meg og er et bedre lag enn oss, men måten vi fremsto på i duellspillet og viljen til å ta smellene for laget var skuffende. Hele laget og selvsagt meg som trener må ta det ansvaret, mot Arendal vet vi at vi blir straffet når vi blir passive i stedet for å angripe. 39 baklengsmål er katastrofe uansett hvem vi møter.

På lørdag står vi foran en helt lik oppgave som forrige bortekamp mot Oppsal. Vi snakker ikke om kamper som MÅ vinnes, men vi snakker om kamper der vi MÅ være villige til å ofre alt som skal til for å gjøre nettopp det. Men det er ingen tvil om at det er nøkkelkamper som dette som fort kan bli avgjørende når regnskapet skal gjøres opp i april måned. Vi har tatt 5 av 6 mulige poeng mot lagene bak oss og kan vi fortsette med det i andre halvdel har vi et godt utgangspunkt for å berge oss, samt kjempe om en sluttspillplass som vil være en bonus for oss slik det ser ut. 

Vålerenga har enda til gode å vinne en kamp i Postenligaen. Sikkert ikke overraskende for veldig mange, men jeg er helt sikker på at laget kommer til å overraske i enkeltkamper. De har tatt poeng både mot oss og Follo og har enda ikke møtt Oppsal. Vi er selvsagt forberedt på et tøft oppgjør, men legger ikke veldig mye vekt på motstanderen denne gangen. Vi vet og har vist mange ganger denne sesongen at vårt maksnivå er på høyde med samtlige motstandere i Postenligaen. Fos oss handler det veldig mye om å finne det rette nivået til denne kampen og da har jeg god tro på at vi skal ta med oss poengene inn i julepausen.

Til slutt håper jeg publikum er tålmodige med oss. Jeg snakket masse om nettopp dette før sesongstart. Jeg tror på spillerne våre og vet hvilken kapasitet vi har i laget. Men samtidig var vi tippet på kvalifisering eller nedrykk av nesten samtlige eksperter før sesongen. Vi har enda ikke vært på disse posisjonene sålangt, men er samtidig ikke så veldig langt unna:-) Vi vet at vi ikke har fått vist oss godt nok frem i vår egen hall denne sesongen, vi har imidlertid utrolig lyst til og lykkes sammen med dere, og arbeider hele tiden for å skape positive opplevelser.