Vålerenga ble overkjørt Runar gnistret på hjemmebane

Årets siste seriekamp ble en eneste stor fest for Runar på hjemmebane. Laget ga seg ikke før det sto hele 41-25 på tavlen og et optimistisk Vålerenga lag ble utspilt i alle faser.

Skrevet av NTH

Runar tok tok i kampen allerede fra start og viste at de ikke skulle gi gjestene noe gratis denne gangen. Laget føk direkte i 5-1 som tvang Vålerengas trener til å ta en tidlig timeout. Det skulle imidlertid ikke forandre kampbildet nevneverdig. Vertene fosset ytterligere fra inn mot pause og ga seg ikke før det sto 22-12. Det siste målet satte forøvrig Trym Bilov-Olsen inn med ansiktet etter en flyger fra Edwin Fjeldtvedt. Det var altså dagen da svært mye lykkes for Runar.

 – En tilnærmet perfekt kamp fra vår side og det gjorde fantastisk godt foran den lange kamppausen. Vi visste at et aggressivt forsvar kombinert med stor vilje til å løpe ville være nok i denne kampen. Det var nettopp dette som ble den store forskjellen mellom lagene og jeg synes spillerne har levert veldig bra under press i de to viktige kampene mot Oppsal og Vålereng, sier trener Vidar Gjesdal.

Seieren betyr at Runar fikk en veldig lite pusterom fra streken, men nøkkelkampene står i kø når Postenligaen går i gang igjen i februar. I to av de tre første kampene skal laget opp mot tabellnaboene Follo og Stord.

 – Vi skal bruke pausen godt og trene hardt gjennom hele perioden. Kombinert med at vi får matchet oss godt gjennom perioden, på den måten skal vi være godt rustet til å stå hele sesongen. Vi gleder oss til fortsettelsen og målet er å kjempe om den siste sluttspill plassen, avslutter Gjesdal.

Ekstra gledelig var det at nok en ung Runar-gutt debuterte i Postenligaen. Ulrik Tollefsen kom inn de siste 10 minuttene og gjorde en strålende debut. To spillemål ble det på unggutten som er en av flere unge spillere som er i fin utvikling.

Edwin Fjeldtvedt  (bildet) var stor hjemme hele kampen og laget 12 spillemål fra sin posisjon på kanten.