Kjemper videre Møter Fyllingen hjemme

Med to veldige viktige poeng på kontoen sist skal Runar denne gangen opp mot et av topplagene på hjemmebane, Fyllingen. Gjestene har gjort en positiv sesong med svært mange sterke resultater og har muligheten til å melde seg på i medaljekampen i innspurten. Erlend Årstein Hansen (bildet) sesongdebuterer i dagens kamp som kan flytte Runar til en tryggere tilværelse dersom det skulle bli to nye poeng.

Skrevet av NTH

Forberedelsene inn mot kampen har imidlertid ikke vært optimale for Runar. Under mandagens trening oppsto det en svært stygg situasjon med Trym Bilov-Olsen og Christian Berge involvert. Trym landet på foten til Christian og begge fikk store smerter. For Christians del ble det umiddelbart konstatert brudd i storetåen, mens MR bildene som blir tatt fredag av Trym vil vise hvor alvorlig hans ankelskade er. Forhåpentligvis er ikke det så alvorlig slik at vi ser Trym tilbake på banen ganske raskt. I tillegg har begge venstrekantene Stian Nøstdahl og Ståle Berg Aspestrand vært ute med sykdom gjennom uken, men begge er på plass til kveldens kamp.

Dermed blir det noen rokeringer inn mot dagens kamp.

 – Det var selvsagt kjedelig med skadene til Christian og Trym. Men slike situasjoner må man bare leve med og de som står igjen må heve seg enda et hakk. Vi spilte uten Trym også i bortekampen mot Fyllingen og vet at det finnes mulgiheter. Gjestene blir selvsagt tøffe å slå, de har imponert meg flere ganger denne sesongen. Vi er avhengig av at vi treffer «dagen» alle mann og gjør en optimal prestasjon, da er det mulig å kjempe om poengene mot alle lag i Postenligaen. Det har vi erfart en rekke ganger denne sesongen, sier Vidar Gjesdal.

Erlend Årstein Hansen gjør sesongdebut i kveld og har sett bra ut på trening.

 – I tillegg til at Berge er ute har også Lars Eriksen vært borte den siste uken med en skulderskade. Han er i ferd med å komme tilbake, men i kveld kommer vi til å teste Erlend for første gang denne sesongen. Han ser veldig pigg ut på trening og har endelig fått trene en periode uten skadeavbrekk. Vi er heldig som har flere folk å ta av på den posisjonen. Daniel gjorde forøvrig en strålende kamp sist mot Stord i begge ender og han blir selvsagt viktig for oss også i kveld, sier Gjesdal.

Fyllingen har åpnet den siste delen av sesongen med å vinne enkelt mot Oppsal og Vålerenga. Sist mot Elverum var det svært nære at de ikke stakk av med poeng også der, men laget måtte tåle et knepent tap.

 – Vi kjenner godt til kvalitetene deres. Spesielt Eivind Tangen har imponert veldig og tatt et nytt steg som spiller. Sammen med Harald Reinkind representerer dem de største truslene når det gjelder skudd bak fra banen. Ellers vet vi at de spiller klokt og er flinke til å velge riktige løsninger i sitt offensive spill. Vi er helt avhengig av å ikke gi de for mye plass å boltre seg på når de angriper. Samtidig er nok Fyllingen i likhet med flere lag i divisjonen enda sterkere defensivt enn offensivt. Vi er nødt for å legge et godt press på dem for å komme oss til gode situasjoner når vi skal avslutte våre angrep, avslutter Gjesdal.

Kampen starter i Runarhallen kl 18:30.