Spillerprofilen: Robin Hallberg!

Skrevet av Henriette Christiansen
Som kjent har målvakten Robin Hallberg – meget gledelig signert kontrakt med Runar Håndball Sandefjord. Vi tok en prat med den spennende svensken:

– Alder?

24.

 
– Tidligere klubber?
Stockholms Polisen IF, Hammarby IF, Eskilstuna Guif.
Høydepunktet som spiller så langt?
Gruppspel i Champions Leauge 2008/09 & Serieseger i Elitserien 2011/12! Värderar också en träningsturnering i Dubai med Hammarby högt eftersom vi fick uppleva en helt annan kultur och häftig stad.
– Hvorfor valgte du Runar?
Det är en klubb med stor tradition och höga ambitioner vilket passar mig bra! Jag hade också hört mycket gott om Marinko och sett till hans tidigare resultat,så det känns  intressant att vara en del av hans trupp.
– Kjenner du noen av spillerne/trenerne i Runar fra før av?
Lindell har jag träffat på många gånger i ungdomslandslaget, bland annat delade vi rum under nästan tre veckor under U21 VM i Egypten för några år sedan, så vi känner absolut varandra. Johansson och Rivensjö har jag mött några gånger hemma i Sverige.
– Hva er dine sterkeste/beste egenskaper som spiller?

Jag skulle nog ranka mitt stora engagemang som min bästa egenskap! Jag gillar också den mentala kampen mot respektive skytt under matcher ”Du sköt där förra gången, var skjuter du nu?”
– Ambisjoner for fremtiden?
Det är alltid en omställning att byta lag och stad, så nu vill jag främst bli god vän med mina nya lagkamrater och göra mig förtjänt av deras förtroende på plan!
– Når flytter du til Sandefjord?
Så fort jag och flickvännen är klara med våra respektive skoluppgifter och vi har funnit en bra lägenhet går flyttlasset. Jag ska träna med laget från och med 3-4 juni och förhoppningsvis flyttar vi samtidigt som det.
– Hva kan publikum i Runarhallen forvente av deg neste sesong?
Idrott är showbusiness! Det är viktigt att bjuda på sig själv och visa känslor. Hur härligt är inte youtubeklippet ” Excessive Ping Pong Celebration” ? Har jag eller en lagkamrat gjort något bra ska det synas!


Vi takker Robin for praten og ønsker nok en gang velkommen til oss i Runar. Dette blir spennende!