Tap i 2.divisjon mot Tjølling

Skrevet av Henriette Christiansen

Lørdag var det duket for første lokaloppgjør i vår avdeling mot Tjølling. Vi tok imot Tjølling som i våres rykket opp fra 3.divisjon. De har siden den gang fått inn Jan Erik Andreassen som trener og han har forsterket laget med flere siden sist sesong. De har så langt tapt knepent mot Falk og vunnet stort mot Sandefjord Håndball hjemme. Vi kom fra stor seier borte mot Teie, så det var to lag som entret banen med trua på seier.

Det var Runar Sandefjord som tok kommandoen fra start i lokaloppgjøret og fikk seg en fortjent ledelse. Anført av en god André Christiansen hadde Tjølling problemer i starten av kampen. Dessverre for vår del satt ikke alt som det skulle bakover og Tjølling fikk god mulighet til å følge med og senere stikke litt ifra. Vi slet med å få kontakt på skytterne deres og inne på linje fikk en god Anders Årstein Hansen vel mye rom å boltre seg på. Vi bommet for mye i forsvars jobben og fikk ikke hjulpet Mathias nok. Tjølling spilte med stor entusiasme både fremover og bakover, selv om enkelte følte de fikk lov til å holde litt for mye i forsvar. I det hele kjempet de akkurat så mye en skal i slikt lokaloppgjør. Tjølling kunne gå til pause med ledelse 18-15. Vi var 3 mål bak og følte det var fullt mulig å hente opp.

I pausen ble det fokusert på å tette sammen bak og spille mere kollektivt fremover. Vi var nødt til å skjerpe oss i forsvar, slik at målvaktene skulle få den hjelpen de skal ha.

Annen omgang fortsatte litt som første omgang og vi fikk aldri den kampen vi ønsket. Tjølling tok frimerke på André og da ble det litt for mye ansvar på Snorre Grading. I første omgang hadde Sindre Grini gått ut med skade, Sindre hadde vært kanon i tilsvarende situasjon i kampen mot Teie og tatt mye ansvar. Denne gangen derimot var det noe nølende over vårt angrepsspill og det medførte i altfor mange kontringer til gjestene. Vi stod bedre i etablert forsvar, men ble for hardt straffet på kontra. Tjølling viste rutine og dro ned tempoet i sitt angrep spill og brukte mye tid, noe som stresset våre unge gutter. Litt for ofte ble det tatt for dårlige muligheter, selv om det også i perioder var godt spill. De gode prestasjonene kom etter at man spilte hverandre gode og fremstod som et lag. Synd at vi ikke klarte å spille mere kollektiv og holde hue kaldere når det kladdet i angrepsspillet, da kunne fort kamputfallet blitt noe annet.

Etter ha kommet bakpå med altfor mange mål midtveis i annen omgang viste våre gutter styrke ved å komme tilbake. Det kollektive tok seg opp, inn i mål kom Ricard Felix Lunde og hadde noen fine redninger. Hull på byllen fikk også 16 år gamle Carl Henrik Jacobsen som scoret sitt første mål som senior spiller for Runar Sandefjord. 16 år gamle Mathias Bredmose Haugen kom også bedre ut av 2 omgang, da de høye skuldrene fra 1 omgang var borte. Erlend Ramberg som til daglig også spiller på vårt lovende 16 års lag bidro med mye positivt i kampen. Erlend spilte sin andre senior kamp etter overgangen fra Halsen i sommer. I kampen mot Tjølling så kom det klart frem at de rutinerte spillerne som Snorre Grading og André Christiansen må ta mye ansvar, men med mere erfaring på de yngste gutta, samt de som ikke var med denne gangen, så vil det helt klart bedre seg i kampene fremover.  Det er viktig at mange melder seg på og aller helst samtidig. Med mere erfaring og bedre samspill vil dette bli bra utover sesongen. Det var mot Tjølling som mot Teie sist, at vår eldste mann var Snorre Grading og han har nesten akkurat rundet 20 år.

 

Runar Sandefjord gratulerer Jan Erik Andreassen og hans Tjølling med en fullt fortjent seier i det første lokaloppgjøret.  Våre gutter har bestemt seg for å slå hardt tilbake og hevne dette tapet allerede neste kamp.  Da kommer Notodden på besøk og kampen spilles lørdag 11 oktober kl. 16.40 i Helgerødhallen.

 

Runar Sandefjord stile med følgende lag. Mål i parentes.

Mathias Risøy, Richard Felix Lunde, Sindre Trevland Grini (2), Carl Henrik Jacobsen (1), Hermann Gjekstad (4), Thor-Edvin Moe , Snorre Grading (11), Erlend Ramberg (1),  Sebastian Hytten (2), Mathias Bredmose Haugen, Erlend Fredborg (3) og André Christiansen (7)

Toppscorer Tjølling:

Eirik Borge Christophersen 8

Dommere:

Thomas Aastrøm og Steinar Inselseth (Dømte godt i en hardtspillende, men fair håndballkamp. Kampen endte opp med to unødvendige, men helt korrekte rødekort til hjemmelaget)