Runar Sandefjord – Drammen HK – Runar

Runar Sandefjord – Drammen HK

Når Runar Sandefjord møter DHK søndag er det to av gigantene i Norsk håndball som møtes.

Runar Sandefjord ligger på 2. plass på den ærerike adelskalenderen med sine 759 poeng.  Drammen er på 4. plass med 693.  Imellom ligger Elverum med 699 og øverst troner Fredensborg Ski med 818.  Men det er nok ikke så mange sesongene til før Fredensborg er nr. 4!!

Men Runar Sandefjord og DHK har ikke bare spilt mange sesonger på øverste nivå, det har blitt noen pokaler også.

Runar har totalt 12 titler (4 serie, 4 sluttspill og 4 NM), mens Drammen har 8 (4 serie, 2 sluttspill og 2 NM).  Også her topper Fredensborg Ski med totalt 23 (4 serie, 4 sluttspill, 7 NM inne og 8 NM utendørs). 

For de som er glade i håndballen i Sandefjord er det verdt å nevne at STIF har 15 titler (7 serie, 1 sluttspill og 7 NM), mens SHK har 5 (2 serie og 3 NM).  Totalt har således BYEN Sandefjord totalt 32 titler (13 serie, 5 sluttspill og 14 cup). Ingen andre byer er i nærheten, med unntak av Oslo som tok «alt» på 50 og 60 tallet.

Men det begynner å bli lenge siden pokalene kom til hvalfangerbyen.  Romjula 2008 tok Runar byens siste gull med sin cup seier mot Elverum så det begynner å bli litt for mye støv i pokalhyllene i Runarhallen.  Det er jaggu på tide med noen nye😊

Drammen HK trenger ikke å bla så langt i arkivene for å finne gull.  De vant cupen i 2017 etter seier mot Bodø HK