Gamle helter – Bulle – Runar

Gamle helter – Bulle

Vi holder oss i nærområdet når neste «gamle» helt skal presenteres. Riktignok har han et normalt sivilt navn, men på Haukerød vil han for alltid hete Bulle!

Navn:Jan Christen Danielsen
FødebySandefjord
Siv. StatusGift med Elisabeth
Posisjon:Målvakt
Sesonger i Runar9 (etter opprykket)
Kamper for Runar262
Mål for Runar1
Landskamper28
Scoringer landskamper0

Tekst fortsetter etter bildet……

Foto: Privat

Andre klubber i den aktive karrieren: STAG, Larvik Turn, Fredensborg/Ski, Herkules

Meritter:

Yngre meritter:
Gull: Kretslag G16 NM 1981
Sølv: NM G18 i 1982 og 1983

Meritter (alle med Runar):
Gull: NM senior i 1992
Sølv: NM senior 1990, 1991, 2003
Seriemester: 1994
Sluttspill: Gull: 1990, 1991, 1992, 1994

Landslag:
Var med på laget som kvalifiserte seg til A-VM i Sverige 1993

Hva gjør du nå (jobb): Salgs sjef Norge, Salto Systems AS – adgangskontrollsystemer

De tre beste minner fra tiden som Runarspiller (må ikke være sport / humor er også fint):
1. Å vinne serien med Runar er største øyeblikket. Lang sesong så ikke så lett å plukke høydepunkt fra denne sesongen, men mange høydepunkter fra den sesongen.

2. Første sluttspillgullet mot SHK, hvor vi hadde tapt første kamp 7 eller 8, og så vunnet neste med 10, slik at vi fikk siste kamp i den gamle Runarhallen. Når vi vant den siste kampen og 1000 Runar-fans kom ut på banen, og hvor jeg hadde en av mine beste kamper i Runar-trøya.

3. Å bli kåret til årets spiller av Runar-supporterne siste sesongen jeg spilte.

På humorsiden:
Europacup kampen i Basel hvor vi ble blåst bort av de portugisiske dommerne. Jeg husker i kaoset som fulgte etter kampen klappet Pål Vidar til den ene dommeren med et «vennlig klapp på kinnet». Og materialforvalteren, Thor Thorsen, rappet medisinkofferten til en Basel-supporter så han falt av benken. I rapporten som fulgte fra IHF (dette var før EHF var stiftet) Så skulle «Rage» komme med en kommentar som skulle formilde episoden. I rapporten skrev «Ragge» «Dommeren misforstod nok situasjonen med det «vennlige klappet på kinnet, slik han gjorde med resten av kampen. Pål ble utstengt et år fra Europacupen.

Så husker jeg godt selvsagt fisken som ble lagt i baggen min i forbindelse med kampen mot Norrøna en gang på 80-tallet. Hvor Einar Veierød hadde vært på Fisketorget og hentet en 1,5 kg torsk som han la mellom lag 3 og 4 i klesbaggen min. Resultatet var at det stinket så mye av drakta at jeg mistet alt fokus og ble byttet etter 10 min 😉

Husker også godt vi spilte europacup i Lautershausen. Hvor Nils Roar Klaveness klarte å låse kona inne på rommet, og glemte å låse henne ut til han kom på det noen timer etterpå.

Beste spiller du har spilt sammen med i Runar og hvorfor: Mats Fransson. På det tidspunktet han kom til Runar var han verdensmester og en av de aller beste målvaktene i verden. Husker jeg følte meg privilegert som fikk muligheten til å stå sammen med han i de årene vi var i Runar.

Hvilken spiller var den verste å spille imot og hvorfor: Kjetil Strand. Hadde ekstremferdigheter og kunne skyte fra alle posisjoner. Verdens siller som ble skadet og la opp altfor tidlig. En sesong så hadde han et snitt på over 10 mål per kamp.

Hadde du noen ritualer på kampdag: Mange – Alltid samme Nike-t-skjorte til kamp. Alltid med håndkle som jeg bruke under kampene, ingen fikk låne det. Alltid sist ut av garderoben til kamp. Litt upraktisk når Gunnar Pettersen hadde samme ritualet … måtte gi meg på den i landskamper.

Hva var det beste med å være elite håndballspiller: Få lov til å teste ut hvor god man kunne bli, samt få lov til å oppleve å bli seriemester, spille europacup med kompiser som man hadde kjent fra skoledagene. Og å få lov til å spille for fulle tribuner i med elleville supportere som forventet at du leverte hver gang J

Hva var det verste med å være elite håndballspiller: Familietid var så godt som fraværende. Man kunne sjelden være med på aktiviteter utenom håndballen som familiefester, jubilere, brylluper etc. på grunn av at man skulle forberede seg til kamp, reise til kamp eller spille kamp.

Hva skal man absolutt oppleve hvis man noen ganger besøker ditt hjemmested og hvorfor: Ettersom jeg bor i Lier og veldig nære Drammen, så skal man ta en spasertur langs elvebredden over broen Ypsilon. Samt ta turen opp til Spiralen. Så vil man oppdage at Drammen og Lier ikke er et hull i E18 😉

Hvilken sport liker du best å se på: Håndball

Hva gjør du om 10 år: Da jobber jeg nok fortsatt i sikkerhetsbransjen, og sørger for at jeg får dratt mange nok ganger til Italia, Hellas og Frankrike, slik at jeg får kost meg med deilig vin og varme. Samt koser meg med å se masse håndball i hallen og på TV. … og nærmer meg farlig nære en pensjonisttilværelse.

Hvis du fikk velge en person i verden død eller levende som du fikk tilbringe en dag med, hvem skulle du velger og hvorfor: Steve Jobs. Han ikke bare forandret helt hvordan vi kommuniserer, men også var pådriver for å gjøre vår hverdag enklere og i tillegg underholdene. Har vært Apple bruker siden 89, så han har påvirket meg mye. Moro og møtt en person som var så visjonær, og villig til å tenke utenfor A4 boksen.

Hvor går drømmereisen:  Il dé Re, Frankrike

Tre ord på å beskrive Leif Gautestad:  «Gaist», humør, tilstedeværelse

Til slutt:  Runars drømme 7’er (historisk)

  • Målvakt: Mats Fransson                             
  • Venstre kant: Bjørn Vidar Eriksen           
  • Høyre kant: Sjur Tollefsen                         
  • Linjespiller: Frank Løke (før Borat-drakten 😉                   
  • Venstre Bak: Pål Myrdam          
  • Midt Bak: Kristian Hansen                         
  • Høyre bak: Pål Vidar Lundquist               

Trener: Roger «Ragge» Carlsson