Halden – Runar Sandefjord Kvartfinale NM onsdag 16.10 – Runar

Halden – Runar Sandefjord Kvartfinale NM onsdag 16.10

Når gutta inntar Remmenhallen onsdag for kvartfinale i NM er det mot en motstander vi har dårlig statistikk imot.  Av de totalt 7 kampene har vi kun 2 seire mot 5 tap og total målforskjell 189 – 209.

Selv om vi aldri har vunnet i Remmenhallen har vi reist fra Halden med seier.  I 2011 spilte vi kvartfinale i NM i Tistedalshallen og vant 28 – 27 etter ekstraomganger.

Hva er det så å si om Halden, ikke mye.  Riktig ble den svenske kongen Karl XII grisebanket her i 1718, men etter det har tiden så å si stått stille i industrisamfunnet (Norges eldste) som grenser mot Rakkestad, Aremark, Sarpsborg, Strømstad, Tanum og Dals Ed.

Men noe er det verdt å nevne om Harald Rønnebergs fødeby, ikke minst Fredriksten Festning. I 1640 – 45 ble det bygget et mindre forsvarsverk i forbindelse med Hannibalfeiden.  Selve festningen ble påbegynt i 1661 og er oppkalt etter den dansk-norske kongen Fredrik III.  På den tid het byen Fredrikshald (byttet navn til Halden i 1928)

Og skulle du være glad i allsang er det bare å dra til Halden sommerstid (onsdager).  Her har de nemlig arrangert Allsang på Grensen siden 2007.

Men Runar folket.  Ikke vent til sommeren med å dra til Halden for å teste stemmebåndet.  Bli med over fjorden onsdag og støtt gutta med alt der har av stemmeprakt!