«Gamle» helter – Ole Magnus Ekelund – Runar

«Gamle» helter – Ole Magnus Ekelund

Vår neste «gamle» helt var en del av Runar gyllende 80-årgang.  Kanskje det sterkeste yngre laget som Norge noen gang har sett.  8 eller 9 av spilleren har elitekamper.  3 har hatt en profesjonell karriere, Frank Løke, Svend Magnus Pettersen og Ole Magnus Ekelund.  Og det er nettopp Ole Magnus som er vår «gamle» helt i dag. 

Han «mistet» noen av ungdomstiden sammen med 80-år gangen da familien flyttet til Fredrikstad (hvis vi husker rett fikk pappa jobb som redaktør i Fredrikstad Blad), men vi fikk lurt han tilbake da han var seniorspiller!

Navn:Ole Magnus Ekelund
FødebyFødt Oslo / vokst opp i Sandefjord
Siv. StatusGift og to barn
Posisjon:Venstre kant
Sesonger i Runar4 (senior)
Kamper for Runar110
Mål for Runar381
Landskamper29 A / 49 U
Scoringer landskamper71 A / 153 U

Andre klubber i den aktive karrieren? Fredrikstad HK, HK Herulf, FC. København og Drammen HK.

Meritter? Dansk mester 2007/2008.

Hva gjør du nå (jobb)? Markedsansvarlig for Lime Green Digital AS.

De tre beste minner fra tiden som Runarspiller (må ikke være sport / humor er også fint)?

 1. 1980-årgangen til Runar Håndball, den var ganske spesiell og veldig god.
 2. Reaksjonene til Frank Løke hver gang jeg slo han i spenst- og spurttester.
 3. Treningskulturen og sjelen i veggene på Haukerød. Trofaste og ekte supportere med en dugnadssjel som jeg ikke har opplevd i noen annen klubb.

Beste spiller du har spilt sammen med i Runar og hvorfor? Lasse ”Magic” Lie. Den mannen kunne rett og slett trylle med en håndball. Jeg tror ikke jeg har møtt et større ball-talent noen gang.

Hvilken spiller var den verste å spille imot og hvorfor? I Runar-drakta tror jeg at den verste motstanderen var Øystein Havang. Han var seig å stoppe en mot en, og visste veldig godt hvordan han skulle utnytte urutinerte spillere på motstanderlaget. Ellers hadde jeg store problemer med den gamle Celje og Verszprem-målvakten Dejan Peric. Jeg tviler sterkt på at han hadde forberedt seg på meg, men han plukket alle skuddene mine med den største selvfølge likevel.

Hadde du noen ritualer på kampdag? Være tidlig ute.

Hva var det beste med å være elite håndballspiller? Det beste er nok at man får mulighet til å dyrke sin hobby, konkurrere på høyt nivå og være en del av team som jobber fokusert mot felles mål.

Og på ekstra gode dager, så kunne det være at man fikk slengt en gratis Runar vaffel etter seg. Da hadde man det fint.

Hva var det verste med å være elite håndballspiller? Jeg tror det verste er friheten man mister ved å være en helårsutøver. Alle helger og ferier går som regel med til håndball, og det kan gjøre at man blir litt låst i en parallell verden.

Hva skal man absolutt oppleve hvis man noen ganger besøker ditt hjemmested og hvorfor? Sommer, båt og svaberg.

Hvilken sport liker du best å se på? I tillegg til håndball, så er jeg er veldig glad i å se på sykkelløp.

Hva gjør du om 10 år? Har det fint

Hvor går drømmereisen? Den går til Tokyo

Tre ord på å beskrive Leif Gautestad? Ambisiøs, dedikert og veldig flink med unge spillere. La oss heller ikke glemme Leifs gamle side kick og partner in crime; Rune Teigen. Han er en fin fyr!

Til slutt:  Runars drømme 7’er (historisk)

 • Målvakt: Vanskelig, men jeg tror jeg må gå for matchvinneregenskapene til Mats Fransson her                
 • Venstre kant:    Lett, Jan Petter Barth. Luringen Barth var Norges mest undervurderte spiller.
 • Høyre kant:        Sjur Tollefsen var solid, men Lasse Lie var Magic. Sorry Sjur.      
 • Linjespiller        Frank Løke. På sitt beste var han verdens beste angrepsstrek. Tro på det!
 • Venstre Bak:      Nå kommer Andre Jørgensen til å bli sur på meg siden jeg ikke velger han. Men jeg må gå for klubbspiller numero uno: ringreven Jarl Trollerud.  Jeg tror han hadde assist på 50% av alle mine scoringer. Takk Jarl.
 • Midt Bak:            Her kunne man være fristet til å velge den gamle publikumsfavoritten og supertalentet Pål Myrdam. Men jeg må gå for håndballhodet og de raske føttene til Kristian Hansen. Veldig god spiller.   
 • Høyre bak:         Her velger jeg en annen gammel kriger, nemlig Are Ruud. Ikke fordi har hadde noen venstrearm å skyte med, men fordi han var 90-tallets svar på Gedeon Guardiola i RNL. En man med rekkevidde i forsvaret.        
 • Trener: Roy Paulsen.