Runar Sandefjord – ØIF Arendal søndag kl 18:00 i Runarhallen – Runar

Runar Sandefjord – ØIF Arendal søndag kl 18:00 i Runarhallen

Søndag kommer vår venner fra Agder på besøk til Runarhallen.

Så hva kan vi si om byen Arendal? Vel, ikke så mye!  Arendal er «hovedstaden» i Aust-Agder og har snaue 45.000 innbyggere. En del sørlendinger hevder at Arendal eller nabobyen Grimstad er de mese solrike byene i landet i sommermånedene.  Da Nettavisen hadde avstemming (27.000 stemmer) vant også Arendal med 33 % av stemmene, med Sandefjord på en god andreplass med 26%.  Men så vet vi jo at Arendalitter er gode til å stemme (de har vel vunnet publikumsfavoritten et par gange på rad).

Hvis vi dropper det subjektive og ser på fakta, er SANDEFJORD den byen i Norge med mest sol! Meteorologisk institutt har foretatt en måling der de ser på skydekket på alle værstasjonene de har (90).  Og Sandefjord har et gjennomsnittlig skydekke i sommermånedene på 4,3 mens Arendal har 4,4 (det er en avansert beregning bak dette, men den lar vi ligge)

Da vi søkte på kjente personer fra Arendal kom det opp navn som Erik Munk (død 1594) og Axel Nicolai Herlofson (1845 – 1910), så vi konkludere med at det ikke er så mye å skive om dette, bortsett fra at kjendiskokken Bent Stiansen kommer fra byen.

Vi søkte deretter på Tripadvisor over 10 ting å gjøre i Arendal og konklusjonen er at det er nok best der om sommeren og når det er sol.  Riktignok kan du besøk en kirke, en nedlagt liten festning, en nedlagt bomuldsfabrikk men vi ender opp med båt og sjø som mulig grunn til å reise et par timer sørover.  Hvis da ikke Runargutta spiller kamp i Sør-Amfi😊

Men rett skal være rett.  De har de siste årene virkelig fått sving på håndballkulturen.  Et godt håndballag, en flott arena og suverene supportere gjør ØIF Arendal til en maktfaktor i norsk herrehåndball.  Og en del av den æren gir vi vår egen trener Leif Gautestad.  Da han overtok ØIF for en del år siden spilte de på nivå 2 i en forferdelig hall som på folkemunne heter Nedenes Hallen. Da han forlot klubben 6-7 år senere, spilte de i øverste ligaen, for fulle tribuner i Sør-Amfi!