Mens vi venter på Runar Sandefjord – Kolstad (24.11) – Runar

Mens vi venter på Runar Sandefjord – Kolstad (24.11)

Vår neste motstander kommer fra bartenes fødeby, Trondheim.  Før Trondheim ble en by var det ingen som var inne på tanken om å gå med bart.  Hvorfor i all verden skal man det?

En typisk trønder

Men så dukket altså Trondheim opp.

Så hva kan vi da si om Trondheim?  Faktisk en del!!  Norge 3. største by med snaue 200.000 innbyggere.  Byen ble ifølge Olav Tryggvasons saga etablert av Olav Tryggvason i året 997 og feiret derfor sitt første tusenårsjubileum i 1997 (med blant annet Ski-VM). Og når vi er inne på historiesporet kan det jo nevnes at Olav den hellige (eller Olav den digre) ble effektivt stoppet av en bondehær i 1030 på Stiklestad.  Rykene skal ha det til at det var Kalv Arnesson, Tore Hund og Torstein Knarresmed som påførte Olav sine «banesår».  Her må det tilføres at Trønderne nok ikke hadde fått med seg at tre mot en er feigt!  Når det gjelder navnene så er det mye som tyder på at navn i Trøndelag i Vikingtiden ble funnet opp etter å ha kjørt i seg en tre til fire fleinsopper!

Olav ble senere begravd i Nidarosdommen som er en liten kirke som ligger i Trondheim.

Trøndere hadde ikke fått med seg at i Norge i Vikingtiden bygger man kirker i tre!

På idrettsfronten er trøndere først og fremst kjent for at de går fort på planker på snø. Mens vi holder oss inne når det er kalt, så søker Trøndere seg til Granåsen. Bare for å se Marit Bjørgen vinne med et kvarter og Petter Northug irritere på seg Svenske kongen og halve Sveriges befolkning.

Trondheim huser også et brukbart fotballag. Så vidt vi husker heter det Ranheim. De gjør seg også bemerket i håndball og Byåsen har lenge vært en maktfaktor i norsk kvinnehåndball, før nå Kolstad ypper seg mot Østlandets håndballhegemoni.  Selv om Trondheim først og fremst forbindes med damehåndball har de også produsert en og annen god mannlig håndballspiller også. Vi velger å hoppe bukk over Sander Sagosen og heller fokusere på Lades store sønn, Tormod Moldestad.  På vårparten 1995 dukket det opp en langhåret Trønder i Runarhallen.  Det tok dog ikke mange månedene før håret var klippet og dialekten byttet ut mot Østlands-dialekt.  Han tok til fornuft, unge Moldestad.  Det skal han ha…

Nei, det er ikke Varg Vikernes, men Tormod Moldestad før han var hos frisøren.

Trondheim ha også en lei tendens til å blande ut kaffe med en lokal blank drikk som de lager selv.  Hvis du i tillegg tilsetter litt sukker så får du nasjonaldrikken i Trøndelag, karsk.  Normale mennesker med normale smaksorganer holder seg selvsagt langt unna dette udrikkelige sølet, men det er mulig at barten påvirker smaksorganene slik at Trønderne får svelget det unna!

Så hva venter oss søndag 24. november i Runarhallen?  Et håndballag der de fleste spillerne har bart, rare navn og varmer opp med ski på beina! 

Tja… De har vel importert en og annen spiller utenbys fra, så ikke bli overrasket om det ser ut som et ganske normalt håndballag!