«Gamle» helter – Ståle Berg Aspestrand – Runar

«Gamle» helter – Ståle Berg Aspestrand

Vår neste «gamle» helt er en lokal gutt som vokste opp i Runarhallen. Han fortsatte vår tradisjon med gode lokale venstre kanter og endte også opp med et par landskamper, Ståle Berg Aspestrand

Navn:Ståle Berg Aspestrand
FødebyLørenskog (sfj. fra 4 år)
Siv. StatusSamboer med Kristin – 2 barn Kamilla og Ellen
Posisjon:Venstre kant
Sesonger i Runar9
Kamper for Runar216
Mål for Runar507
Landskamper2 A
Scoringer landskamper2A

Andre klubber i den aktive karrieren: Bare Runar på meg.

Meritter

2 Nm gull Junior.

1 Nm gull Senior

Flere sølv og bronser, både i cup og serien.

Hva gjør du nå (jobb) Jobber som lærer på Store Bergan skole i Sandefjord. Er Crossfit instruktør på Crossfit Sandefjord.

De tre beste minner fra tiden som Runarspiller (må ikke være sport / humor er også fint)

1.Vinne Nm gull i spektrum. Slo Elverum i finalen. Fantastisk opplevelse etter noen kjipe år med nedrykk og spill i 1 divisjon. Husker Jonas Degenbol sto en kjempe kamp i mål. Rambo hadde satt på Family på venstre armen og den traff godt 😊 Jac karlson var sentral. Eric Aaberg var sterk. Christian Rustand var solid og Peder Trevland sloss som en helt i forsvar.

2.Må trekke frem diverse julebord i hallen. Der var det flere debut taler som skapte god stemning. Frank Løke hadde vel faktisk flere taler, hvis jeg ikke husker feil.

3.Sølv i serien etter opprykk fra 1. Divisjon. Endte bak Drammen som hadde hentet hjem Solberg og Hagen fra Tyskland.  Solid prestasjon med et ungt lag som ble dratt av Unge Kim G. Jacobsen.  Mange gode minner fra det året. Kim G. ble kjørt fra på en ferje på vei til Stord. Ingen som merket at han var borte. Vi måtte snu etter 20 min og kjøre tilbake. 

Beste spiller du har spilt sammen med i Runar og hvorfor? Lasse Lie. En som kunne trylle med ballen. Fantastisk teknikk og en fryd og se på.  Husker jeg gruet meg hver gang jeg møtte han 1 mot 1 på trening. Ble pølse med brød hver eneste gang.

Hvilken spiller var den verste å spille imot og hvorfor? Morten Nergaard. Keeper i Elverum. Fant aldri helt ut av hva han gjorde med kroppen i målet. Men han reddet stort sett.

Hadde du noen ritualer på kampdag? Nei

Hva var det beste med å være elite håndballspiller? Miljøet var helt klart det viktigste for meg. Det å være sammen med andre og prestere sammen var det som dro meg på trening.

Hva var det verste med å være elite håndballspiller?  Diverse bussturer hjem fra forskjellige steder. Husker spesielt en buss tur hjem fra Stord etter at vi tapte med 1 mål. Ledet hele kampen gjennom, før de henter oss igjen de 2 siste minuttene og setter det avgjørende målet med noen sekunder igjen å spille. Grusom opplevelse og fryktelig lang busstur hjem på en søndag.

Hva skal man absolutt oppleve hvis man noen ganger besøker ditt hjemmested og hvorfor?

Hvis man skal besøke Sandefjord så er det fjord og hav på sommeren noe en bør oppleve.

Hvilken sport liker du best å se på? Ser stort sett på Crossfit. En veldig sosial idrett som setter store krav til styrke og kondisjon.  En noe ukjent idrett for mange. Men den er i ferd med å vokse både i Norge og internasjonalt. Vi er så heldig at en av de beste kvinnelige Crossfiterne i verden er norsk.

Hva gjør du om 10 år? Er nok fortsatt lærer og håper jeg er trener for ett eller flere av barna mine i håndball på Runar.

Hvis du fikk velge en person i verden død eller levende som du fikk tilbringe en dag med, hvem skulle du velger og hvorfor: En dag i treningslåven til Rich Froning. En av verdens best trente crossfitere og har et treningsmiljø som hadde vært veldig spennende å få oppleve.

Ståle rett før en crossfit trening

Hvor går drømmereisen?  Den går til Kypros.

Tre ord på å beskrive Leif Gautestad?

Engasjert.  Flink med unge spillere.   Omgjengelig

Til slutt:  Runars drømme 7’er (historisk)

  • Målvakt:            Jonas Degnbol                 
  • Venstre kant:    Ole Magnus Eklund       
  • Høyre kant:        Lasse Lie             
  • Linjespiller        Einar Sand Koren            
  • Venstre Bak:      Jarl Trollerud    
  • Midt Bak:            Kristian Hansen
  • Høyre bak:         Christoffer Rambo         
  • Trener:                Einar Veierød