Midtuke kamp mot Halden Topphåndball – Runar

Midtuke kamp mot Halden Topphåndball

Etter en røff oppvåkning i siste kamp for Runar mot Fold. St. Hallvard, kommer en viktig 4-poengers kamp mot nok en tabellnabo…

Runar gutta tar nå i mot Halden Topphåndball, som ligger like foran oss på tabellen. Viktigheten av denne kampen kan altså ikke overdrives nok. Våre gutter fikk som nevnt en nedtur i siste runde, mens Halden klarte å kjempe seg til 30-30 borte mot Nærbø.

Strømstad har både Sandefjord og Halden til felles, da Halden er nabokommune til Strømstad, mens vi har våre velkjente ferger til taxfreeland.

Her i Sandefjord har vi historisk sett hatt noen skofabrikker, men i forhold til Halden blir vi en fis i kosmos av den store sko-verdenen. Halden har fra 1892 til 1998 hatt i alt 17 skofabrikker. Hver femte sko i Norge ble på høyden produsert i Halden, som fram til 1960-tallet ble regnet som Norges skotøyhovedstad.

Vikinghistorikken har vi og til felles i Halden og Sandefjord. Kjente vikingfunn er gjort på begge sider av fjorden. Det har nok vært boende store konger på begge sider under vikingtiden.

Kong Karl XII av Sverige døde som kjent under den store nordiske krig, ved beleiringen av Fredriksten festning i Halden i 1718. Karl XII er kjent som en av to store krigerkonger i Sverige, så det ligger stor prestasjon av Haldenserne (selv om byen hadde et annet navn på tiden; Fredrikshald) i bidrag til å stoppe krigen. Krigen var riktig nok ikke ferdig før i 1721, men drapet på Karl XII bidro til at Sverige mistet sin stormaktstilling.

Kjente personer finnes det nok av også fra Halden. Noen vi kjapt kan nevne er f.eks arkitekt Arnstein Arneberg, som tegnet mange kjente bygg for oss i Sandefjord, som f.eks Midtåsen og Park Hotell.

I underholdningens verden kan vi nevne de populære TV personlighetene Knut Nærum og Harald Rønneberg. Også musikkens verden har god historikk fra Halden, gjennom f.eks Ole Evenrud (Ole i’Dole) og Henning Kvitnes.

Forøvrig kan det nevnes at tidligere statsråd og leder av Venstre, Lars Sponheim har sitt opphav fra Halden.

Nå skal pinadø Runar gutta skjerpe seg og hente inn to poeng i Runar hallen mot Halden Topphåndball. Dette forventes nå fra alle involverte i og rundt klubben på Haukerød. Vi håper supporterne drar til på samme vis som mot Kolstad og støtter gutta med heiarop og engasjement nok til at vi tar hjem to poeng! Selv om dette ikke er en nordisk historisk krig, så skal vi på Haukerød nå vise oss frem i håndball krigen og kjempe i senk gutta fra Halden på best og krigersk mulig vis.

Møt opp folkens, støtt gutta i håndball krigen! Kampen er allerede på onsdag, avkast kl 19.00.