En time i Drammen! – Runar

En time i Drammen!

Runar gutta fikk merke en god avstand mellom et skadeskutt lag og Elverum sist helg. Folkets kamp hadde god stemning fra tribunene, men med tre ekstra spillere på skadelista rett før kampstart, da ble utfordringen litt vel stor denne gangen.

Nå går turen til Drammen på onsdag, som ligger på en tredjeplass på tabellen, og som har bra uttelling så langt, med 8 av 12 seirer.

I tidligere tider hadde Drammen et omdømme problem, man sa gjerne at det var bedre med en dram i timen fremfor en time i Drammen. Men, dette var før. Siden den tid har kommunen fornyet og forskjønnet mange områder i Drammen. Både industri og folk trives nå godt i byen, og ikke minst er stolte av tilhørigheten. Drammen er nå faktisk et av de raskest voksende byregionene i Norge, med nærheten til Oslo som nok sin største fordel.

De første menneskelige tegn på aktivitet i Drammensområdet er 6000-7000 år gamle helleristninger. Neste sikre omtale er i vikingtiden. I Snorres Saga nevnes det at Kong Olav den hellige gjemte seg i Drammens fjorden fra Knut den mektige. I senere tider er Drammen bygd opp gjennom tømmervirksomhet gjennom Drammenselva.

Kjente personer fra Drammen er det virkelig rikelig med, listen ville blitt for lang å dra frem her. Noen vi likevel kan nevne er investorene Jens Ulltveit-Moe og Arthur Buchardt. Forfatterne Hans Jæger og Tor Bomann-Larsen kommer også fra byen. Billedkustnerne Halfdan Egedius og Johan Fredrik Eckersberg kan og nevnes. Innen kulturens verden nevner vi Jonas Fjeld og Herodes Falsk. Store idrettsnavn finnes det og nok av. Den største av de alle er nok vidunderbarnet Martin Ødegaard, som har en lysende karriere foran seg. Johan Olav Koss er fortidens største stjerne, som olympisk medaljevinner. Sten Stensen må heller ikke glemmes, som en av de fire store S’ene. Journalist Tom Berntzen er også bysbarn av Drammen by.

Avkast er kl 18 på onsdag, så ta turen til Drammen for å støtte gutta. De kan trenge all den støtten de kan få denne gangen. Kjørerturen er så pass kort at vi håper mange vil bli med og heie frem Runar! La oss håpe vi har fått noen av de skadede spillerne tilbake, så skal vi gi Drammen kamp om poengene i siste match før julen setter inn!