Den danske julemand! – Runar
Anders Ravn | Ravnfoto.no

Den danske julemand!

Runars damelag har hatt en meget imponerende sesong så langt. Såpass at laget stadig får oppmerksomhet utover Runars rekker. 10 seirer på 10 kamper så langt sier det meste. Kun Randesund ligger foran Runar jentene på tabellen, med 12 av 12 kamper vunnet. Vi har tatt en prat med den danske julemanden, miraklenes trener, Kenneth Bach Hansen. Kenneth er som vi vet også en vesentlig del av herrelagets eliteserielag i Rema 1000 ligaen, i tillegg til damelagets trener.

-Hvorfor har det gått så bra? Hva ligger bak resultatene?

Jenterne havde en bra sæson i fjord. En del af disse jenter er blevet i klubben, derudover har vi fået ind nogle jenter, som gør de bra.
Derudover har jenter taget bra i mot meg og mine ideer.
Dvs. At mine ideer, blandet med kontinuitet fra i fjord og nogle nye jenter i på laget har gjort, at vi er hvor vi er nu.

-Hvordan ser du resten av sesongen vil utvikle seg?
Jeg håper at vi kan forsette som vi har gjort indtil nu. Jeg er klar over at der legger en hardt job foran os.

-Hvor langt kan dette laget nå? Blir det opprykk?
Mit mål er at alle kampe vi spille med 2.div går vi ind for at vinde, så må vi se til slut, når vi har spillet 22 runder hvor vi ligger. 😊

-Er damelaget rustet til 1 divisjon om det skulle bli opprykk? Er klubben klar for det? Har de ressurser til dette?
Det kan jeg ikke svare på, den er Bjørn Vidar og Pål som har tjek på det 😊

-Hvor godt jobbes det med de yngre damene og rekrutteringen som ligger bak damelaget? Altså Junior lag etc. Er du også involvert i dette?
Vi har i år et jenter18 lag, som er med indover damelaget. Derfor jobber jeg også med disse spillere. En del spillere har også fået tid på damelaget. Men man skal huske på at disse er første års jenter18. Jeg er også den type trener, der er klar til at give dem chancen, hvis de viser at de VIL på trening.

-Er dette din første trenerjobb?
Det er min først år som seniortrener. I fjord hadde jeg jenter15 Runar.
I Danmark har jeg  været trenet på en ungdomsskole (7-9 klasse) og elever fra videregående skole, der var her fokus på det individuelle, hadde ingen kampe med disse spillere.

-Har du fremtidige trenerplaner? Vil det bli din jobb etter karrieren som spiller?
Jeg ønsker at se hvor langt jeg kan komme med det, og derfor er jeg også startet på træneruddannelsen.
Jeg synes det er en fedt job😊

-Selv må jeg si meg imponert over din kones bidrag til laget og resultatene i år. Hvor avhengig er dere av nøkkelspillere, og at disse holder seg friske sesongen ut? Herrelaget har jo f.eks blitt hardt rammet av skader så langt i år.
Vi er 100% avhengig at vi har disse nøkkelspillere, det vil jeg ikke ligge skjul på. Men Samtidige har vi bruk for at alle bidrager, hver især med det som de kan, for ellers ville det ikke fungere. Og det er præcis, det er som sket frem til nu, alle som har været med, har bidrager til laget.

-Hvordan trives du og din familie her i Sandefjord?
Vi har den fantastisk, Sandefjord minder meget om det vi kommer fra, så på den måde har det været let at falde til.
Derudover har vi møte nogle gode mennesker i og omkring klubben, som har gjort, at det har været let at falde til.
Nu hvor vi ikke har vores forældre tæt på, har det været dejligt og have nogle gode barnepiger, som hjælper os, når vi begge er afsted med damelaget.

-Blir det jul hjemme i Danmark for dere, eller blir dere her i Sandefjord? Noe spesielt dere ser frem til med julen?
Vi holder jul i Sandefjord. Regner med det bliver hvit jul.😀 Glæder meg til at have en miniferie med familien, hvor der skal HYGGES, da har været mye på det sidste med kampe og trening.

Ønsker alle en god jul og godt nytår 😊

Vi takker Kenneth Bach Hansen for praten, og ønsker både han, familien og alle involverte i og rundt idrettslaget Runar en riktig god jul og et godt nytt år! Vi satser på en fortsatt fantastisk sesong for damelaget, og en bedring i resultatene til herrelaget. Det er en julegave vi alle kan sette pris på!