Fremtidens Runarspillere imponerte i Lundaspelen! – Runar
Runar 2004 Lundaspelen 2019

Fremtidens Runarspillere imponerte i Lundaspelen!

Runar G15 (født 2004) brukte ikke romjulen på ribberester og julegodt. De deltok nemlig på Lundaspelen i Sør-Sverige. I tillegg til 10 egne spillere, hadde Runar med seg Preben Gram og Mathis Bålsrød Vik fra Larvik Turn.

Trenerne Ole Kristian Strøm og Roy Singdahlsen kunne altså stille et sterkt lag i gruppespillet, hvor motstanden besto av to meget sterke lag fra Sverige, samt to danske og et lag fra Nederland. Det ble kun ett tap gjennom hele turneringen, mot Skövde, hvilket gjorde at Runar hårfint på målforskjell gikk glipp av A sluttspillet. I gruppespillet slo Runar til og med H43 Lund, som gikk hele veien til semifinalen i A sluttspillet, og som kun tapte med ett mål mot vinneren av A Sluttspillet, Silwing Troja.

I 1/8 dels finalen møtte Runar Torslanda HK 2, og med en overbevisende 21-12 seier mot et sterkt svensk lag ble motstanderen i 1/4 finalen tyske Breckenheim/Wallau Massenheim. Nok en overbevisende seier med resultatet 20-16 mot gode tyskere. Da var det klart for semi finale mot danske Amager. Dette ble nok et tett oppgjør men Runargutta gikk seirende ut også her, med 15-14 på tavla.

I finalen ble det nok en gang dansk motstand i Hellerup IK. Dette ble en tøff batalje som inneholdt det meste en håndball kamp kan inneholde… Likevel dro våre gutter det lengste strået til slutt, og det ble en veldig fortjent seier 18-17 til Runar! Det ble pokal og gullmedalje på hardt arbeidende Runar gutter, samt to sporty Larvik Turn gutter. Turneringen ble en stor og god opplevelse for hele laget, med trener, foreldre og andre støttespillere.

Til slutt ble fasit 9 spilte kamper, med 7 seire, en uavgjort og et tap. I tillegg til å bli beste norske lag i turneringen, scoret Runar også nest flest mål av alle G15 lag i turneringen, med 160 mål. Kun Silwing Troja scoret flere, med sine 164 mål. Fremtiden er lys for rekrutteringen i Runar, med flere gode spillere på gang i mange aldersgrupper. Vi må også takke de to gode Larvik Turn spillerne, ikke bare spilte de godt med gutta våre, men de passet godt inn i gruppa fra første dag.

Lundaspelen er forøvrig verdens største innendørs turnering i håndball. 44 lag deltok i klassen gutter 15.

Vi vil gratulere Runar G15, med trenerne Ole Kristian Strøm og Roy Singdahlsen med pokalen, samtidig som vi vil ønske alle Runar spillere, trenere, lagledere, støttespillere og sponsorer i klubben et riktig godt nytt år! 2020 vil bli et godt år for både aldersbestemte lag, som damelag og herrelag. Med gleden kommer resultatene!

Forza Runar!