Runar Sandefjord – Haslum HK – Runar

Runar Sandefjord – Haslum HK

Søndag møter vi håndballklassikeren Haslum HK. Dette er et lag vi har hatt mange viktige oppgjør imot de siste 20 årene.  Noen av oss har fortsatt ikke glemt det røde kortet Tormod Moldestad fikk i cupfinalen i 2004. Vi hadde full kontroll før Kenneth Abrahamsen var i baklomma og hentet frem det røde kortet som var ytterst avgjørende for at Haslum snudde kampen til sin fordel.

Det er vel også noen som husker 15-13 seieren til Runar i 2003/04 sesongen der vi spilte med «kniven mot strupen».  Vi var nødt til å vinne for å fortsette i det gode selskap.  Kampen ble spilt i Tjøllinghallen da Runarhallen var opptatt.  På høyre kanten til Haslum spilte en viss Lasse Lie og at han fortsatt hadde Runar hjerte var ikke så vanskelig å se.  Han har vel aldri bommet så menge gode muligheter hverken før eller siden han gode Lasse😊 Takk for det Lasse!!

Bekkestua 2020

Men bortsett fra håndball, hva kan man si om Haslum, ikke mye!  Klubben holder til på Bekkestua som er et strøk i Bærum kommune og et knutepunkt og handlesenter. Historisk er Bekkestua en del av Stabekk og det var alt vi fant om Bekkestua.  Skal vi få noe mer å skrive om må vi se på hva Bærum har å by på.

Bekkestua 1967

Bærum er en kommune med drøye 122.000 innbyggere og ligger i Akershus fylke. Nei forresten, fra 01.01.20 heter det visstnok Viken Fylke. Men etter at FRP gikk ut av regjering blir det kanskje Akershus igjen??? 

Vi googlet litt på kjente personer fra Bærum og den første vi trekker frem er sjakkgeniet Magnus Carlsen. Verdens beste sjakkspiller og kanskje den mest kjente nålevende norske personen.  Men er ikke han egentlig fra Tønsberg?

Leif Juster dukker også opp på listene over kjente personer fra Bærum.  En av de mest folkekjære komikerne vi har hatt, bodde her frem til sin død i 1995. Men når vi ser litt nærmere etter var han visstnok født i Christiania …

Ivo Caprino står også på listene over kjente personer fra Bærum.  Og hvem glemmer vel filmprodusenten, animatøren og forfatteren som blant annet stod bak Flåklypa Grand Prix.  Men vent lå litt, han er også født i Oslo!

Til slutt fant vi Jon Almaas.  Han er faktisk fra Stabekk.

Konklusjonen blir da at ingen kjente personer, bortsett fra Jon Almaas, er fra Bærum.  De flytter ditt av praktiske grunner når kjendisstatusen er opparbeidet.  Nå er det sikkert noen som protesterer, for Håndballesset Erlend Mamelund (Haslums DNA) han må vel være fra Bærum. Vel… ifølge Wikipedia er han fra Lørenskog!!

Haslum håndballens store sønn Erlend Mamelund – Fra Lørenskog!