Mot Follo skal krigen stå! – Runar
Poengene skal kriges hjem

Mot Follo skal krigen stå!

Her i Sandefjord er vi godt kjent med lokal vikinghistorie, med Gokstadskipet og andre lokale oppdagelser i både nyere og eldre tid. Kanskje er tiden kommet for å hente frem gamle urkrefter og viking-ånd, nå som den særdeles viktige håndballkampen mot Follo HK går av stabelen på søndag? Dette er en bære eller briste-kamp for Runar Håndball. Her skal spiriten opp og frem, med kun ett krigsmål for øye; Follo skal kriges i senk på søndag! Når dette så viktige målet er oppnådd kan man tenke seg videre utvikling i Rema 1000 ligaen, men ikke før disse to poengene er sanket inn, som om vi var på vikingtokt for tusen år siden! Det må kriges i to ganger 30 minutter!

Hva vet vi så om Follo i denne omgang? Jo, de ligger altså bak Runar på tabellen, på direkte nedrykksplass! Men, kun et skarve poeng skiller lagene. Derfor blir altså denne kampen så viktig for våre vikinghelter i sort-hvite drakter. Follo har altså hatt en ørlite svakere sesong enn våre gutter, så en jevn kamp må nok forventes. La oss håpe dette bare trigger Runargutta ennå mer enn vanlig.

Follo har også sin vikinghistorie i behold, ettersom Follo var en del av det opprinnelige fylket Vingulmark, som hørte til Viken og Borgartingets rettskrets. Fra leidangstiden var Follo delt inn i to skibreder; Follo Vestr hlutr (vestre del) og Follo Eystri hlutr (østre del). Men, her i redaksjonen tør vi påstå at våre vikingrøtter ligger dypere enn på andre siden av fjorden, og derfor skal vi ha et større krigersk potensiale å hente ut i kampen på søndag. Vi bringer jo i tillegg med oss både svenske og danske vikinger på laget!

Follo er regionsenteret i Ski, og Follo består av de seks kommunene Nesodden, Frogn, Nordre Follo, Vestby, Ås, og de søndre delene av Enebakk. De tre største tettstedene er jevnstore i Follo, rundt 12000 på hver av plassene Ski, Drøbak og Nesoddtangen. Opprinnelig lå det 7 kommuner i Follo, men fra 2020 ble Oppegård og Ski kommune slått sammen til det nye Nordre Follo kommune.

Det er rik håndballhistorie også i Follo distriktet. Håndballaget Fredensborg/Ski var i mange år på 80 og 90 tallet et av Norges beste, men klubben ble til slutt nedlagt. Follo HK har tatt opp arven, og ble stiftet så sent som i år 2000. Klubben har en lang liste med partnerklubber. Follos mest kjente forhenværende spiller er landslagets Magnus Jøndal. Det var altså mot Follo HK vi før jul 2019 fikk spille omkamp. Våre gutter fikk kjempet inn to poeng, i stedet for det ene poenget vi fikk i den opprinnelige kaoskampen som ble omberammet. Vi har altså klart oss bra mot Follo HK til nå, så her det bare å møte opp, både vikinger og skjoldmø, til søndagens kamp, avkast kl 18.00

Vi håper Runars supporter-leidang møter i hopetall på tribunen søndag, det er nå det gjelder, det er nå vi kan heie frem våre egne gutter til å sikre plassen også neste år i eliteserien. Jobben starter nå på søndag!

Forza Runar!