ØIF Arendal – Runar Sandefjord Søndag kl. 18:00 i Sør-Amfi – Runar

ØIF Arendal – Runar Sandefjord Søndag kl. 18:00 i Sør-Amfi

Når vi løper ut på Sør-Amfi søndag er det på en bane vi trives godt på.  9 ganger har vi spilt der og det har endt med 4 seire til hver av lagene mens den siste kampen endte uavgjort 30 – 30. I Samme periode har vi møttes 8 ganger i Runarhallen og også der står det 4 – 4 i seire.

Hvis vi går lenger tilbake i historien så er «bortefordelen» enda tydeligere.  Første gang Runar spilte mot ØIF Arendal var sesongen 2009/10 (før det har vi hatt to kamper mot Øyestad 2001/02 og 1990/01) og statistikken derfra er borteseire i 12 av 23 kamper som gir en seiersprosent på 52 % mens hjemmeseiere står for 43 % og den uavgjorte kampen i 12/13 sesongen 4 %.

Espen Røhmer fyrer av i hjemmeoppgjørt mot ØIF (Foto: Ravn Foto)

Hva annet kan vi si om kampen.  Vi har to trenere som begge har trent motstanderne.  Leif Gautestad var mange sesonger i ØIF og var en av de viktigste personene i byggingen av klubben ØIF Arendal.  Marinko Kurtovic trente Runar sesongene 2011/12, 12/13 og 13/14.  ØIF’s målvakt Kristian Jurisic spilte for de hvite englene sesongen 2015/16.  Kenny Ekman spilte 7 sesonger for ØIF før han kom til Runar foran årets sesong.  Og det er ikke bare Runars supportere som er glade i Kenny.  Ikke mange spillere har fått samme status hos ØIF’s supportere som Kenny og det blir nok en veldig spesiell kamp for både han og .

Kenny er klar for Sør-Amfi (foto: Ravn Foto)

ØIF’s andre målvakt Andrè Bergsholm Kristensen er storebroren til Runars 3. målvakt Nicolai Horntvedt Kristensen.

Det er vel også de to lagene som har vært mest skadeutsatt inneværende sesong. Men begge lagene har fått en del spillere tilbake, selv om ØIF fortsatt mangler et par.

Det siste poenget vi har er kanskje det morsomste.  Det er ikke bare vi på Haukerød som er glade i vår flotte trener Leif Gautestad.  Nestleder i ØIF’s supporterklubb Svermen er Kari Sunde. Og Kari er kjæreste med Leif!  Så uansett sett utfall av kampen blir Kari både en vinner og en taper.  Så da er det kanskje best å satse på uavgjort….