«Gamle» helter – Vidar Gjesdal – Runar

«Gamle» helter – Vidar Gjesdal

Vår neste «gamle» helt har kun 2 sesonger for de hvite englene som spiller. Men han har allikevel satt et stort preg på Runar Håndball de siste 20 årene. Han har nemlig også vært ansatt som daglig leder og vært hovedtrener sesongene 2009/10 og 10/11. Sesongene 2007/08 og 08/09 var han hjelpetrener til Einar Veierød.

All den tid vårt siste gull kom i Norgesmesterskapet 2008 er han den siste hjelpetreneren som har bidratt til gull på Haukerød.

Navn:Vidar Gjesdal
FødebyBergen
Siv. StatusGift
Posisjon:Høyre bakspiller
Sesonger i Runar2 som spiller
Kamper for Runar59
Mål for Runar244
Landskamper19 A / 13 yngre
Scoringer landskamper66 A / 10 yngre

Andre klubber i den aktive karrieren: Tertnes, Åsane, Norrøna og Fyllingen

Meritter: 2 NM gull, medaljer i serien og to tapte sluttspillfinaler.

Hva gjør du nå (jobb)? Daglig leder i FyllingenBergen, landslagstrener U-20

De tre beste minner fra tiden som Runarspiller (må ikke være sport / humor er også fint)?

 1. Oppleve den kollektive tankegangen og vinnerkulturen når jeg kom dit i 1997.
 2. På den sosiale biten må kortspillet (mattis) trekkes frem. Høydepunktet var når Geir «Mattis» Erlandsen ble mattis (han ble ofte det, derav kallenavnet) kvelden før vi skulle spille finale i en turnering i Danmark. Straffen var å bytte navn til Mattis i finalen, det hadde vi mye gøy med.
 3. Atmosfæren i Runarhallen. Jeg trivdes utrolig godt der både som spiller og trener.

Beste spiller du har spilt sammen med i Runar og hvorfor?  Lasse Lie. En teknisk begavelse på høyrekanten og jeg trivdes godt med å sende baller ut til han som knapt trengte vinkel for å lage mål. Egentlig kom jeg til Runar for å spille konkurrere med han på kanten, men det viste seg raskt at det var større muligheter bak på banen.

Hvilken spiller var den verste å spille imot og hvorfor?  Av utespillere husker jeg spesielt Simen Muffetangen (Kragerø) de par første sesongene jeg kom til eliteserien. Må trekke frem noen målvakter siden jeg spilte lite forsvar… Erlend Sagosen hadde en stil som jeg husker spesielt det var vanskelig å skyte på.

Hadde du noen ritualer på kampdag?  Prøvde mye forskjellig der, men først og fremst var jeg opptatt av å forberede meg optimalt med tanke på søvn, mat og den taktiske forberedelsen.

Hva var det beste med å være elite håndballspiller?  Opplevelsen av å vinne kamper når man har lagt ned mye arbeid er fantastisk. Samholdet i laget og alt det sosiale man får tilbake.

Hva var det verste med å være elite håndballspiller?  Egentlig ingenting. Men skade på slutten av karrieren gjorde at gleden med håndballen dessverre ble redusert.

Hva skal man absolutt oppleve hvis man noen ganger besøker ditt hjemmested og hvorfor? Stolzekleiven. En deilig tur der man holder seg i form også etter karrieren.

Hvilken sport liker du best å se på?  Det må bli håndball. Jeg ser relativt mange kamper fortsatt. Utover det må det bli fotball når Arsenal slår Tottenham.

Hva gjør du om 10 år?  Jeg jobber fortsatt innenfor håndball og har kanskje mer tid til å være på fjellet sammen med familien.

Hvis du fikk velge en person i verden død eller levende som du fikk tilbringe en dag med, hvem skulle du velger og hvorfor:  Jeg fikk aldri oppleve legenden i Runar, Roger «Ragge» Carlsson. Den kunne vært gøy og hatt en dag med han for å diskutere håndball.

Hvor går drømmereisen?  Skal snart til Dubai. Det håper jeg skal bli en strålende opplevelse.

Tre ord på å beskrive Leif Gautestad? Inspirerende, dedikert og klubbmann med stor «K».

Til slutt:  Runars drømme 7’er (historisk)

 • Målvakt: Jan Stankiewicz                           
 • Venstre kant: Bjørn Vidar Eriksen (Geir sjanseløs der…)
 • Høyre kant: Lasse Lie    
 • Linjespiller: Bård Tonning                          
 • Venstre Bak: Tormod Moldestad            
 • Midt Bak: Kristian Hansen         
 • Høyre bak: Christoffer Rambo                 
 • Trener: Einar Veierød