Vi ser inn i krystallkulen – Runar

Vi ser inn i krystallkulen

Etter gårsdagens tap i Halden er de nå klart at vi ikke kan bli bedre enn nr 10 i årets eliteserie, noe som gir kvalik mot lag nr. 3 i 1. divisjon.

For å beholde plassen vi ligger på nå må ikke Follo HK få 4 poeng mer enn oss på de siste 2 kampene (vi har Follo på innbyrdes oppgjør).  Dvs. hvis vi får 1 poeng eller mer eller Follo IKKE får 4 poeng, så er kvalikplassen vår.

Våre to siste kamper er borte mot Kolstad (11.03) og hjemme mot Fold-St. Hallvard (15.03).

Follos to siste kamper er borte mot Drammen HK (11.03) og hjemme mot Haslum HK (15.03).

Hvis det skulle ende med kvalik, hvem blir motstanderen?  Etter gårsdagens kamper er det nå klart at både Fjellhammer og Viking Håndball rykker direkte opp.  Sandefjord Håndball har et godt grep om kvalik-kampen og dersom de vinner en av sine to siste kamper er det dem vi eventuelt møter.  Sandefjord møter seriens desiderte bunnlag Bodø HK i sin neste kamp før de avslutter hjemme mot Viking TIF.  Det er med andre ord mye som tyder på et skikkelig byderby om eliteserieplassen.

Hvordan spilles så kvaliken?

Tidligere år har kvaliken blitt spilt i best av 2 kamper hvorav 1. divisjonslaget begynner hjemme.  I år er derimot endret til best av 3 kamper, hvorav kamp 1 og en eventuell 3. kamp spilles på hjemmebanen til Eliteserielaget.  Alle kamper skal avgjøres og ved uavgjort blir det ekstraomganger og til slutt straffekast.  Datoer for spill er:

Onsdag 25.03     Kvalik kamp 1

Onsdag 01.04     Kvalik kamp 2

Søndag 05.04     Kvalik kamp 3