Hvordan blir sesongen 2020/21? – Runar

Hvordan blir sesongen 2020/21?

Hvordan tenker Håndball Norge om neste års sesong.  I møte mellom Norges Håndballforbund og Norsk Topphåndball i dag ble en del planer og tanker belyst.

Foreløpig har myndigheten sagt at frem til 1. september vil det ikke være mulig med arrangementer med over 500 deltakere (tilskuere, spillere etc.).

Som for resten av samfunnet er det vanskelig å legge planer, da det enda er veldig usikkert på hvor lenge det er til vi kan spille håndball og med hvilke konsekvenser.

I tillegg til våre interesser må vi også ta hensyn til den Internasjonale kalenderen (EM, VM, E-cuper, Ungdomsmesterskap, etc.).

Før sesongen starter skal klubbene få minimum 4 uker til vanlig organisert trening.

Foreløpig arbeides det etter 3 hoved varianter:

 1. Oppstart seriespill 30. august
  1. Dobbel serie
  1. Vanlig NM
  1. Siste sluttspillfinale 10/6.21
 • Oppstart seriespill september/oktober
  • Dobbel serie
  • NM (litt redusert)
  • Redusert sluttspill
 • Oppstart seriespill desember/januar
  • Dobbel serie – Muligens NM men ikke sluttspill
  • Enkel serie, NM og sluttspill

Prioriteringer til NHF:

 1. Et gyldig seriespill
 2. NM
 3. Sluttspill

Det er dog ikke «hugget i sten» at denne prioriteringen blir den endelige løsningen, men p.t. er det slik NHF prioriterer.  Noen klubber ønsker å prioritere sluttspill fremfor NM.

Hvordan kamper blir gjennomført, uansett når oppstart blir, er også usikkert.  Kamper kan bli spilte uten tilskuere, med begrensninger eller fulle tribuner.

Noen svar får vi kanskje til torsdag da myndighetene kommer med ny info. Men mest sannsynlig må vi fortsatt vente en stund før vi nærmer oss en endelig løsning.

En danske som alltid gir 100 % (foto: Ravn Foto)