Status – Elverum – Runar

Status – Elverum

Vi vil i tiden fremover gå igjennom status hos våre konkurrenter. Vi må poengtere at mye kan endre seg frem til seriestart. Ingen lag har kunnet trene for fullt pga. forbudet mot full kontakt. Ingen treningskamper er spilt og nye spillere kan komme inn eller forlate lagene. Vi vil selvsagt komme med en ny vurdering tett oppunder seriestart.

Og vi begynner like godt med siste års flaggskip, Elverum

Spillere i avgang:

Navn: Posisjon Ny klubb
Magnus Fredriksen Bakspiller Wetzlar
Lukas Sandell Bakspiller Aalborg
Sebastian Henneberg Bakspiller Aalborg
Jonas Burud Bakspiller Cherbourg (Frankrike)
Jonas Myreng Elverhøy Bakspiller Sandefjord Håndball
Sander Wenneberg Linderud Bakspiller Sandefjord Håndball
Kristian Krag Ørsted Linje Cherbourg (Frankrike)
Alexander Westby Venstre kant Drammen HK
Sigvaldi Gudjonsson Høyre kant Kielce
Didrik Linderud Høyre kant Fyllingen

Nye spillere:

Navn: Posisjon Gammel klubb
Luc Abalo Høyre kant PSG
Christopher Hedberg Høyre kant IFK Skøvde
Oskar Kvernes Høyre kant Egen juniorstall
William Nilsen-Nygård Venstre kant Halden
Kristian Hübert Larsen Linjespiller Sandefjord Håndball
Søren Tau Linjespiller TVIS Holstebro
Niclas Fingren Bakspiller Redbergslid IK
Dominik Mathé Bakspiller Balatonfüredi
Josef Pujol Bakspiller GOG Håndbold
Alexander Mitrovic Bakspiller Halden

Elverum har, som vanlig, mistet nesten et helt lag.  Prestasjonene i Champions League blir lagt merke til og noe av «prisen å betale» er at gode spillere søker større ligaer.  Men spillerne de har fått inn er etter vårt skjønn, minst av samme klasse.  Vi tror derfor at årets utgave av Elverum vil muligens bli enda bedre enn fjoråret, noe som er dårlig nytt for de andre lagene.  De har også byttet trener og ny sjef er Børge Lund.  Med Børges forsvarskunnskaper tror vi fort det vil gjøre vondt å spille mot Elverum og at skal man score på dem, koster det blod, svette og tårer!

Det er nesten urettferdig å trekke frem enkelte av nykommerne, men hvis vi skal driste oss til det er det vanskelig å komme utenom Luc Abalo, Dominik Mathé og Josef Pujol.  Alle håndballkjennere gleder seg til å se Skywalker (Abalo) debutere i Runarhallen. Spenstfenomenet og artisten fra Frankrike har imponert håndballpublikummet i over 15 år og skapet hans er stappfullt av VM, OL og EM-medaljer.  Videre vil Mathé (ungarsk landslagspiller) garantert bli en nøtt for de andre lagene i ligaen. Og Josef Pujol kjenner vi fra noen år tilbake, da han var Eliteseriens beste playmaker.  Men bak dem er det også svært mye talene og håndballferdigheter i de andre nykommerne.

Vi holder pr. i dag Elverum som store favoritter til samtlige tre titler neste år.  Vi har rett og slett vanskelig med å se hvem som skal kunne utfordre dem.