Tanker om serien 2020/21 – Runar

Tanker om serien 2020/21

Om 5 dager, onsdag 26. august, blåses serien i gang når ØIF Arendal tar imot Halden Topphåndball i Sør-Amfi.  Så spiller FyllingenBergen mot Nærbø lørdag 29.08 før vi tar imot Elverum neste søndag.

Hvordan tror vi serien vil ende?

Hvis trenerne får rett blir tabellen slik når den er ferdigspilt:

EgenRunar
1Elverum11
2ØIF Arendal33
3Drammen HK32
4Haslum HK55
5Kolstad36
6Runar Sandefjord44
7Nærbø IL98
8Bækkelaget Elite89
9FyllingenBergen47
10Halden Topphåndball810
11Sandefjord Håndball811
12Fjellhammer1112
13Viking Håndball1213

Kolonnen merket som egen er hvordan lagene selv har tippet sin plassering, mens Runar er hvordan Runar har tippet serien!

Hva sier trenerne om sesongen:

BÆKKELAGET Vi i BSK ser frem til en annerledes sesong. Vi håper og tror at det gode engasjementet som har vært rundt norsk håndball, likevel kan videreføres når vi nå starter opp. Kontinuiteten i laget er stor, og vi håper på å utvikle oss videre fra i fjor hvor vi endte på en 6. plass. Laget har jobbet godt over lang tid nå. Jørgen Laug

DRAMMEN Personlig tror jeg sesongen blir den minst spennende på lenge, dessverre, i toppen. Etter Elverum syns jeg det er mange gode lag som kommer i sjiktet under, der tror jeg litt hell med skader kommer til å avgjøre plasseringene. Lagene som har rykket opp, må jeg innrømme at jeg ikke vet nok om ennå. Tror det blir jevnt og tøft for å overleve. Kristian Kjelling

ELVERUM Vi går inn i ny sesong med 11 nye spillere og ny hovedtrener. Mye er nytt for mange, og vi må sammen finne måter å utvikle «nye» Elverum til de prestasjonene vi ønsker. Vi har en fin miks av spillertyper, og tror på at vi kan prestere bedre og bedre utover sesongen. Den største styrken vår er nok bredden, og den trenger vi i en liga med stadig høyere nivå. Vi forventer at det blir tett og jevnt både i toppen og i bunnen. Børge Lund

FJELLHAMMER Det er en stund siden Fjellhammer var i den øverste divisjonen, men nå er vi endelig der igjen. Reisen vi begynte for to år siden i 2. divisjon, har gått veldig fort. Litt over forventning. To opprykk har gått litt fort for hele klubben. Vi har per dags dato egentlig ikke organisasjon eller økonomi til det. Vi har jobbet med guttene over tid, så dette skal bli bra. Michael Rehnquist

FYLLINGENBERGEN Det blir morsomt å få lov til å begeistre Norges befolkning med idrettsglede, engasjement og følelser. Idretten gir befolkningen et nødvendig pusterom fra en ellers alvorlig hverdag, og vi i FyllingenBergen er klare til å ta det samfunnsansvaret vi i idretten har. Fredrik Ruud

HALDEN TOPPHÅNDBLL Spesiell sesong med lang koronapause og 13 lag i seriespillet. Blir også spesielt om det vedvarer, å spille med få tilskuere på tribunen. Syns årets liga blir god. Mange flotte overganger av gode, utenlandske spillere. Jeg tror Elverum blir enda mer overbevisende i år. Bak dem mener jeg det er litt åpent og vanskelig å spå topp fem. Halden håper å komme blant de åtte beste for å sikre sluttspill, noe som i år blir en veldig tøff oppgave. Jan Thomas Lauritzen

HASLUM Det blir en åpen sesong der Elverum og ØIF ser veldig solide ut, bak disse to lagene er det mer åpent enn de seneste sesongene. Det er mange jevne lag, og mange lag som har hatt store utskiftninger. Vi har også hatt store utskiftninger, men har stor tro på at vi har fått inn gode erstattere, samt at flere av våre unge spillere har tatt nye steg siden forrige sesong. Sten Stockfleth

KOLSTAD Det blir en merkelig sesong med tanke på pandemien vi har stått i. Flere lag i serien, flere lag i E-cup, mange unge spillere i sentrale roller i mange lag, som nok vi føre til noe ustabile resultater for mange. Elverum seiler opp som skyhøy favoritt med trippel dekning på alle plasser. Bak Elverum blir det veldig spennende i fighten om medaljene. Stian Gomo Nilsen

NÆRBØ Dette kommer til å bli annerledes enn alle andre sesonger. Vi kommer til å møte en helt annen stemning enn vi har vært vant til. Vil bli spesielt å spille i Elverum og Arendal uten flere enn 200 tilskuere. Kanskje dette er noe som kan være en fordel for de klubbene som har lite tilskuere. Vi på Nærbø håper å kunne utvikle våre talenter videre, samt ta nye steg uten Steffen Stegavik, men er klar over at dette kan bli tøft. Heine Ernst Jensen

RUNAR SANDEFJORD Vi går inn i en spesiell sesong hvor det kan se ut som at hjemmebanefordelen ikke blir like stor som tidligere. Vi håper på færre skader enn i fjor og at nye spillere vil vokse inn og sørge for at vi kan etablere oss som et topplag i norsk håndball, slik vi har ambisjoner om. Sportslig vil vi tilbake der vi var på 90- og begynnelsen av 2000-tallet. Vi er på rett vei, men har fortsatt et godt stykke å gå. Leif Sigvard Gautestad

SANDEFJORD HÅNDBALL Vi regner med at de fleste vil dømme oss rett ned igjen. Selv håper og tror vi at vi kan overraske. Det viktigste for oss er å beholde plassen og skape grunnlag for framtidig utvikling av både klubb og lag. Vi fått betydelig mer tyngde inn i laget. I tillegg har vi fått en mye større og bredere stall. Med 22 mann kan vi tåle noen skader, det kan fort bli en viktig styrke i en tett og intens sesong. Einar Veierød

VIKING Det er forventet at Elverum og ØIF Arendal i år igjen vil dominere, og det er vel heller ingen overraskelse at vi tre opprykkslag blir å finne i bunnen. For vår del kommer det til å bli en tøff sesong. Vi er et ungt lag der de fleste ikke har spilt på øverste nivå før. Vi vet at vi må levere vår «livs kamp» om vi skal få poeng. Vi skal gi alt og være glad for opplevelsene vi får. Scott Harrington

ØIF ARENDAL Jeg tror det blir utrolig rart å spille for 200 personer på tribunen og ikke få kjenne publikum i ryggen på våre hjemmekamper. Dette året blir supporterne våre ekstra viktige på hjemmekampene. I serien blir det sikkert fire lag som drar ifra i toppen og tre-fire lag som kommer til å slåss om kvalikplass. Jeg har tro på at de profilene som har kommet til norsk håndball, kommer til å markere seg kraftig. Marinko Kurtović