Endelig seier over Halden – Runar

Endelig seier over Halden

Referent Bernt Horvik

Etter å ha tapte fire av de fem siste kampene mot Halden , smakte det veldig godt med en seier da Runar gjestet Halden i Remmenhallen onsdag kveld. Det så mørkt ut midtveis i første omgang, men i andre omgang tettet Runar-herrene igjen bakover midtveis i omgangen, og gikk fra å ligge under 18-22 til ledelse 26-24 i en 13 minutters periode. Da det gjensto to minutter ledet Runar 28-27, og da våknet vår danske supermålvakt Joachim S. Christensen og gjorde to fantomredninger, og Øivind Frigstad kunne fastsette resultatet til seier 29-27 ett minutt før full tid.

En godt fornøyd Leif Gautestad

• Nå synes jeg vi har fått en fin start på sesongen, sa Leif Gautestad etter at sesongens to første poeng var sikret. Men til søndag er det en helt annen kamp der vi tar imot Sandefjord Håndball til det første lokaloppgjøret i Eliteserien på mange år. Et lokaloppgjør har sin egen nerve, og alle våre gutter må være klare over at dette ikke blir noen walk over. Vi skal gi alt, og jeg håper at vi kommer seirende ut av bataljen.

Rufsete før pause

Det åpnet godt for Gautestads mannskap. Anders Hallberg ordnet 1-0 etter fire minutter, men det var den eneste gangen Runar var i ledelsen før pause. Midtveis i omgangen ble det masse feil. Tre ganger på rad ble det utvisninger for Runar, de to siste gangene etter at laget klarte å sende innpå en spiller for mye. På sitt verste spilte Runar tre mot seks i en periode. Dette visste Halden å utnytte, og ledet 12-8 ni minutter før pause. Et målvaktsbytte der Marcus Rasch kom inn vekket Runar-spillerne. Anført av omgangens beste spiller, Tobias Glemming, knappet Runar stadig innpå og kunne gå til pause bare ett mål bak, på stillingen 15-14 til Halden.

Halden ledet lenge etter pause

Hjemmelaget fortsatte å føre etter pause, og ledet 22-18 etter snaue 10 minutters spill. Da tok Leif Gautestad en «time out» og laget endret forsvarsspillet med en tettere markering, først av Toke Bjelke Schrøder og så av Trym Bilov-Olsen. Dermed mistet Halden rytmen i angrepsspillet, samtidig som avslutningen satt for Runar. Anført av trioen Espen T. Røhmer, Øyvind Frigstad og ikke minst Tobias M. Rivesjø overtok Runar føringen og vant en periode hele 8-2.

Flott avslutning med Jokke i storform

Drøye fem minutter før fulltid ledet Runar 26-24, og Halden hadde på ingen måte gitt opp. To minutter før fulltid reduserte de til 27-28, men da sto målvakten Joachim S. Christensen fram som en vegg og gjorde to kjemperedninger, og ble på det en liten match-helt.

Etter kampen ble Tobias M. Rivesjø kåret til banens beste spiller, og tett bak han kom Tobias Glemming som scoret ni mål på ni forsøk, Øyvind Frigstad og assistentkongen Espen T. Røhmer.