Søndag møtes brødrene Espen Tokerud Røhmer og Per Olav Tokerud Røhmer til duell i Lørenskoghallen.  Vi har børstet støv av en artikkel Norsk Topphåndballs Magnus Gulliksen tok med brødrene før sesongstart.

Brødrene Espen og Per Olav Tokerud Røhmer møter hverandre ansikt til ansikt for første gang i den aller øverste divisjonen. Men det blir ikke første gang de spiller imot hverandre.

-Nei, vi møtte hverandre i 1. divisjon for noen år siden da jeg spilte i Follo HK og Per Olav i Fjellhammer, forteller storebror Espen.

Lillebror Per Olav har, med unntak av en sesong i Follo HK, alltid spilt for Fjellhammer. 25-åringen har vært med Fjellhammer på hele reisen opp fra 2. divisjon, og debuterer i år i eliten. Den tre år eldre Espen, derimot, har etter hvert blitt en rutinert toppseriespiller med flere sesonger i Runar. Per Olav gleder seg til å møte storebror.

-Det blir ekstra gøy. Vi har konkurrert mye som brødre opp igjennom tiden, og nå skal vi få sloss med hverandre i Rema 1000-ligaen.

-Kommer du til å kline til litt ekstra i taklingene mot Espen? Du spiller i midten av Fjellhammer-forsvaret og han spiller i midtback i Runar. Du har muligheten til å ta han litt nå.

-Jeg trøkker til like mye uansett hvem jeg møter, og jeg kommer ikke til å flytte meg når han kommer for å si det sånn. Det blir nok noen dueller og han skal få kjenne på det, gliser Fjellhammer-spilleren.

Per Olav i aksjon for Fjellhammer – Trenger ingen DNA test for å se at de er brødre:-)

Runar-spiller Espen er forberedt på tøffe tak, og han tror lillebror kommer til å kline ordentlig til i taklingene

-Det kommer til å bli full clinch, det har skjedd før. Han synes helt sikkert det er gøy at det smeller litt ekstra når han spiller mot meg, smiler playmakeren til Runar, som også er optimist på Per Olav og Fjellhammers vegne

-Fjellhammer vil overraske, og jeg tror de vil gjøre det bedre enn veldig mange tror. De er av mange tippa langt nede på tabellen, så de kan senke skuldrene litt og spille uten alt for stort press. Fjellhammer kan bli gode og overraske håndballpublikummet. For vår egen del håper og tror jeg på en bedre sesong enn i fjor. Pr. idag er vi ikke bedre enn den 8. plassen vi fikk i fjor, men holder vi oss friske og skadefrie og får laget til å fungere skal Runar være en utfordrer til en plass på den øvre delen av tabellen.

En ung utgave av Espen

Per Olav er enige med Espen i at Fjellhammer kan overraske

-Det blir veldig spennende. Vi har fått inn noen spillere med erfaring på det høyeste nivået, og det kan komme godt med, spesielt i jevne kamper. Vi har en målsetting om å holde oss i Rema 1000-ligaen, og jeg tror vi kan overraske en del denne sesongen. Når det gjelder Espen og hans Runar så tror jeg de vil gjøre det bedre enn i fjor. De har fin bredde i stallen og har gjort det ganske bra i treningskampene. Det kan fort ende på øvre halvdel og bli sluttspill for Espen og laget hans, avslutter Per Olav Tokerud Røhmer.