Kveldens motstander Kolstad er inne i sin 6. sesong på det øverste nivået.  I de 5 tidligere sesongene har de plasseringene (eldst først) 6 – 7 – 8 – 6 – 4 (19/20 sesongen)

Kolstad håndball ble opprettet i 1972, samtidig som resten av Kolstad Idrettslag.  De har etter hvert blitt et allianseidrettslag, som står separat økonomisk.  Først i 2005 ble det opprettet et seniorlag på herresiden og etter det har det strømmet til med flere og flere guttespillere.  I dag har klubben rundt 20 aldersbestemte lag hvorav fordelingen mellom jenter og gutter er ca 50/50.

Kolstad spiller sine hjemmekamper i flotte Kolstad Arena som ble åpnet 29.09.2018.  Arenaen ble en umiddelbar suksess og er av de be best besøkte håndballhallene i landet.  Stort sett pleier hjemmekampene å tiltrekke seg ca 1.500 håndballivrige trøndere.  I kveldens kamp er det dog kun tillatt med 200 pga. Covid-19.

Når det gjelder ambisjonene til Kolstad så er det ingenting i veien med dem og vi refererer trener Stian Gomo Nilsen to dager før seriestart:

– Vi har sagt at vi denne sesongen skal bli seriens beste forsvarslag og at vi innen 2024 skal bli landets beste. Mener vi det, får vi også si det. At flere medier nå tipper Kolstad på bedre tabellplass enn forrige sesongs fjerdeplass, er helt greit og betyr overhodet ikke noe ekstra press – men enn hyggelig tilbakemelding på at både håndballfolk og «vanlige» folk har fått med seg at Kolstad har tatt nye steg hver sesong.

Stian Gomo Nilsen

Om dagens kamp sier Gomo Nilsen:

«Runar er et fysisk lag med ikke minst robuste bakspillere. De har skarpe skyttere som Frigstad (spiller nummer 7), Christiansen (13), Hedin (55) og ikke minst Rivesjö (22). Rivesjö er sentral  i det meste, skyter, tar valg i overtall og tar også syvmetere, har jeg sett.

Offensivt bruker de mye kantoverganger for å flate ned for skytterne og for å isolere. Det blir veldig viktig for oss å henge med i dette spillet. De er også flinke til å slippe ballen til kant. Dessuten er trener Gautestad glad i jugge-spill, så det kan vi også vente oss.

Defensivt er det stort sett 6-0 det går i. Regner også med at de kan komme med en 5-1 om de føler det blir nødvendig. Og bakerst i laget har de danske Christensen, kanskje ikke fullt så god som for noen år siden, men fortsatt en meget god målvakt. Han er også en målvakt som tar frem det beste i seg når det er nødvendig.

Totalt har vi møtt Kolstad 7 ganger, og har 3 seire og 4 tap.  Fjorårets kamper endte med Runar seier i Runarhallen med 35 – 29, mens Kolstad vant 29 – 26 i Kolstad Arena.