Kanonstart for herrelaget – Runar

Kanonstart for herrelaget

Bernt Horvik

Det ble en topp seriestart for Runars herrer da de tok imot Haslum i seriepremieren i Runarhallen onsdag kveld. Foran over 400 entusiastiske tilskuere vant Runar hele 33-20 etter å ha ledet 14-12 til pause.

Litt nervøs åpning

Det var en spent spillergruppe som entret parketten i Runarhallen. Etter forrige sesong var det bare fire spillere igjen, og til tross for fine prestasjoner i treningskampene, var det ikke alt som stemte i åpningen. Haslum kom best i gang og ledet 4-2 før det var spilt 10 minutter. Da hadde hjemvendte Christoffer Rambo markert seg med en skuddbom og en teknisk feil før han fikk sin første seriescoring for Runar på mange år. Den kom fra syvmetersmerket etter at linjespiller Sander R. Myklebust var blitt felt etter fint innspill fra Trym Bilov-Olsen. Rett etter scoret Trym sitt andre mål for kvelden og sendte Runar i føringen for første gang på stillingen 5-4.

Kom inn i kampen

Midtveis i første omgang viste Tobias Rivesjö fin avslutningstekning og sendte Runar i føringen 9-8 etter snaue 23 minutter. I slutten av omgangen fikk Christoffer Rambo vist sin treffsikkerhet fra syvmetersmerket, og scoret sine tre mål før pause fra straffemerket.

Enorm start etter pause

Våre gutter gikk ut i 100 etter pause, og før det var gått seks minutter ledet Runar 18-12, der forsvarskjempen Kenny Ekman imponerte med to fine mål i ankomstfasen. Bakerst var ikke Jokke nær ballen de første minuttene for det var et kanonforsvar som sto foran han, og det tok hele åtte minutter før Haslum scoret sitt første mål etter pause. Det flotte forsvarsspillet fortsatte, og da det var gått et kvarter av omgangen hadde Haslum bare scoret tre ganger, og Runar ledet hele 23-15.

Malte Haslum i stykker

Våre hjemvendte spillere Trym Bilov-Olsen og Christoffer Rambo fortsatte å storspille etter pausen, og gang på gang fant deres skudd veien bak en frustrert Haslum-målvakt. I tillegg viste vår nye spiller Kristoffer Henriksen, ex Halden, at han ikke bare er en forsvarskjempe, for han scoret også to fine mål etter sterk fightervilje. Seks minutter før fulltid ledet Runar hele 28-19 og jubelen runget i hallen.

Så var det klart for nok en nykommer å presentere seg i serieåpningen. To flotte kontringsmål fra venstrekant Mads F. Rekstad og endeling en scoring av «vår egen» 04-spiller Kristian Strøm som viste å holde nervene i ro med å score på sitt andre av to syvmeterskast. Kampen ble avsluttet med en scoring av nok en nykommer, Adam Tenvik Bergli.

Alle leverte

Det er ikke lett å trekke fram noen spesielle etter en slik kveld. Christoffer Rambo får selvfølgelig masse pluss for sine 10 scoringer, men virket litt preget i starten. Ballfordeler Trym Bilov-Olsen må være en marerittspiller for motstandernes målvakter. Hans skudd kom når de minst av alt ventet det. Tobias Rivesjö fortsetter å skyte, og med flott uttelling. På linjen virker det som om Sander R. Myklebust har blekksprutarmer, og kjempet til seg to scoringer og fire syvmetere. Da glemmer jeg ikke forsvarskjempen Kenny Ekman som binder sammen midtforsvaret og som også scorer to ganger.

Til slutt er det bare å applaudere våre to unge målvakter Nicolai H. Kristensen (03) og Oliver Klavenes (04), som begge kom inn og reddet hvert sitt syvmeterskast. Da gjør det ikke noe at Joachim S. Christensen var mer menneskelig i målet, men vartet likevel opp med flere kalasredninger. Og gøy er det når juniorene Kristian Strøm og Adam Tenvik Bergli også kom på scoringslisten.

De kan vi se når de skal spille puljekamper i kvalifiseringen til LERØYserien i Runarhallen til lørdag.

Runars mannskap: Joachim S. Christensen/Nicolai H. Kristensen/Oliver Klavenes, Mads F. Rekstad 2, Preben Gram (ikke spilletid), Tobias Rivesjö 6, André Tuzov, Kristoffer Henriksen 3, Trym Bilov-Olsen 4, Kristian Strøm 1 (1), Christoffer Rambo 10 (5), André Christiansen 1, Tobias Glemming, Adam Tenvik Bergli 1, Sander R. Myklebust 2, Kenny Ekman 2.

Toppscorer Haslum: Stian Breivik 4.

Utvisninger: Runar 2×2 min., Haslum 3×2 min.

Dommere: Christoffer Fjeldskår/Tim-Nicolai Fjellvang, klarte seg greit.

Tilskuere: 432