Hvilken nedtur i Elverum – Runar

Hvilken nedtur i Elverum

Bernt Horvik

Jeg har aldri opplevd en NM-kamp med så mange mål og ekstra synd er det at det var vårt Runar-mannskap som var de som fikk en baksmell som det sikkert vil bli skrevet en del om i media i dagene som kommer.

Elverum vant hele 50-30 etter å ha ledet 23 – 14 til pause.

Dette var en kamp som startet verst mulig for Runar. Vår faste målvakt Joachim S. Christensen måtte kaste inn håndkleet, og dermed ble den skikkelig ilddåp for 04-målvaktene Oscar L. Syvertsen og Oliver Klavenes. De kom aldri inn i kampen og symptomatisk for kampbildet kon den første og eneste redningen kun få minutter før full tid.

Hang med de frem første minuttene

Det var ikke gøy å sitte hjemme og følge med på kampen på nettet. Det åpnet godt for Runar med en skuddvillig Christoffer Rambo som sammen med Sander R. Myklebust og Tobias Rivesjö sørget for Runar-ledelse 3-2 etter bare to minutter. Men så sa Elverum takk for følge og før det var spilt et kvarter ledet Elverum 11-6.

Runar holdt følge de 10 neste minuttene, og lå under 11-16 etter 23 minutter. Da satte Elverum opp tempoet samtidig som det aldri ble noe skikk på samarbeid mellom målvakter og forsvar, og Elverum kunne gå til pause med ledelse 23-14.

Overkjørt etter pause

Det er ikke mye godt å rapportere om andre omgang. Før det var gått 10 minutter ledet Elverum 33-17 og verre skulle det bli. Gang på gang kom det bomskudd og bakover klarte verken forsvar eller målvakter å forhindre at Elverum stadig rykket fra.

I sluttminuttene var det bare spørsmål om Elverum virkelig kunne lage 50 mål i en NM-kamp og et halvt minutt før slutt sørget den tidligere SH-spilleren Kristian H. Larsen for dette, og det hjalp lite at André Tuzov reduserte til 30-50 i sluttsekundene, for ydmykelsen var et faktum

Nå må spillerne riste av seg dette tapet raskest mulig og se framover til neste seriekamp som er borte mot Fjellhammer til søndag kl. 18.00 i Lørenskoghallen.