Elverum – Runar Sandefjord – Runar

Elverum – Runar Sandefjord

Søndag reiser gutta til Elverum for å møte giganten Elverum Håndball.  Elverum har gjort «rent bord» så langt i sesongen og står med 22 seire på 22 kamper.  I tillegg er de i cupfinalen og i går gikk de videre i Champions League.  Det er med andre ord sesongens vanskeligste kamp som står på menyen.

Vi vil i morgen analysere kampen, mens vi i dag bruker spalten på å hylle Elverums bragd i Champions League. 

Selv om gårdagens kamp mot Vardar ble en liten nedtur med tap borte, ble avansement allikevel sikret.  Tidligere på kvelden vant Aalborg 31 – 25 mot Zagreb og med det resultatet var Elverums tabellplassering allerede bestemt.  Laget ble nr. 6 i Gruppe A foran både Zagreb og HC Meshkov Brest!  Vinner av gruppa ble noe overraskende Aalborg foran giganten THW Kiel.

Og folkens! Hvis noen er i tvil om 6. plass i en av to grupper i Champions League er en god prestasjon? Ikke tvil! Det er rett og slett imponerende! For noen få år siden ville mange sagt at det er uoppnåelig for et norsk herrelag å konkurrere med Tyske, Franske, Danske, Spanske, Ungarske og Polske lag, når vi vet de økonomiske forskjellene!!

6. plassen betyr at de vil møte lag 3 i gruppe B i play-off.  Og der venter en knalltøff motstander, da det enten blir PSG eller Barcelona!

Barcelona er regjerende Champions League mester, mens stjernegalleriet til PSG har ambisjoner om å bli mestere.  Uansett hvilket lag, blir det ny håndballfest i de dype skoger, da begge lagene har stjernespillere på alle plasser.  PSG kan blant annet friste med spillere som Mikkel Hansen og Luka Karabatic +++, mens Barcelona kan by på Luka Cindric og Dika Men +++++

Kampene vil bli spilt 30.03 i Elverum og 07.04 i Paris eller Barcelona.  Kjenner vi Elverum rett, så vurderer de nok å flytte hjemmekampen til Håkons hall på Lillehammer!

Vi gratulerer Elverum og Norsk håndball med nye fremganger.  Det er viktig for utviklingen av norsk herrehåndball at noen går foran! Så får vi andre arbeide steinhardt hver eneste dag for å forsøke å minske forspranget og en dag gå forbi…..