Kollaps det siste kvarteret – Tapte hele 26-36 for Kolstad – Runar

Kollaps det siste kvarteret – Tapte hele 26-36 for Kolstad

Bernt Horvik

Herrelaget gikk på en skikkelig smell da de gjestet ubeseirede Kolstad i Kolstad Arena tirsdag kveld. Etter å ha ligget under 14-18 til pause, hevet Runar seg i starten av annen omgang og lå bare to mål bak tidlig i annen omgang, Men etter å ha misset på et par kjempesjanser, virket det som om pusten gikk ut av Runar-spillerne, og Kolstad gikk fra å lede 20-17 etter snaue syv minutter til å vinne hele 36-26.

Venstre siden til Runar er plaget av skader for tiden, da både Mats F. Rekstad og Preben Gram er skadet, og dermed måtte trener Leif Gautestad ta en telefon til Kristoffer S. Henriksen, som takket for seg foran åretes sesong. Heldigvis for Runar våknet lysten for Haldens-gutten, og han startet kampen som venstre kant, og ble etter hvert flyttet inn som bakspiller.

Etter kampen var det mange som ville si noe om kampen til TV-kommentator Harald Bredeli:

Christian Berge, Kolstads trener:

2. omgang startet forferdelig for oss og Runar kom raskt inn i kampen.

En «time out» vekket spillerne og jeg er godt fornøyd med at vi til slutt vant vår niende strake seier.

Landslagsmålvakt Torbjørn Bergerud:

Resultatet lyver litt, for Runar ga eter hvert opp.

Christoffer Rambo:

Vi kjemper godt til det er spilt 10 minutter av annen omgang.

Før pause var det litt for slapt forsvar og 18 baklengs er for mye.

Vi bommet da vi kunne komme ajour.

Selv er jeg veldig skuffet og har en dårlig følelse akkurat nå.

Leif Gautestad:

Laget kastet vekk en gylden mulighet til å gi Kolstad virkelig kamp.

Det var at for mange tekniske feil. Positivt med Antons målvaktsspill før pause.

Vi hadde muligheten, men grep den ikke og må heve oss betraktelig når vi tar imot Haslum i Runarhallen til lørdag.

Ambisjonen er fortsatt topp seks i serien, til tross for tre tap på rad.

Kamputvikling:

Kolstad kom best i gang og allerede før det var gått et minutt fikk Tobias Rivesjö sin første utvisning. Utvisningen benyttet Kolstad til å ta ledelsen fra syvmetersmerket, men Christoffer Rambo og Kasper H. Furu ville noe annet og Runar ledet 3-2 før det var spilt fire minutter.

I det første kvarteret vekslet langene om å score, og gleden var stor hos Kristoffer S. Henriksen, da han scoret sitt første mål for sesongen og utlignet til 4-4 etter seks minutter.

Da det var spilt drøye 11 minutter fikk Tobias Rivesjö sin andre utvisning, og dermed måtte trener Leif Gautestad disponere han mer forsiktig i forsvar, slik at han skulle unngå en tredje utvisning og dermed rødt kort. Da utvisninger var over ble han plassert på kanten i forsvar en lang periode.

Det var dessverre bare Christoffer Rambo som klarte å overliste landslagsmålvakt Torbjørn Bergerud i Kolstads mål, og han reduserte også til 8-9 etter snaue 18 minutter.

Til tross for godt målvaktsspill av Anton Hellberg, klarte Kolstad etter hvert å rykke fra, og ledet 14-10 drøye fem minutter før pause. I slutten av omgangen lyktes André Tuzov to ganger og til slutt traff også Tobias Rivesjö, slik at Kolstad kunne gå til pause med ledelse 18-14, der Kennie Boysen scoret omgangens siste mål.

Annen omgang åpnet med den andre utvisningen for landslagsstreken Magnus Gullerud, men overtallet klarte ikke Runar å utnytte. Den tidligere SH-spilleren Magnus Langeland scoret omgangens første mål, for det var klart for en liten oppvisning fra Robin G. Wulvik på høyre kanten. To ganger på rad kontret han inn et mål, før Langeland igjen scoret for Kolstad. Rett etter svarte først Rivesjö og så den tredje fra Robin G. Wulvik, og da hadde Runar redusert til 18-20.

Rett etter misbrukte Runar to ganger noen kjempesjanser, og da valgte Kolstad-trenerne å ta en «time out».

Det ble snakket med høy utestemme, og både Christian Berge og Stian Gomo var klare i sine instruksjoner til sine spillere.

Men Runar fortsatte å henge seg fast, og da halve omgangen var over ledet Kolstad bare 27-24, men så kom bommene.

I det siste kvarteret rant målene inn bak en sjanseløs Anton Hellberg, og da sluttsignalet gikk hadde Kolstad vunnet med hele 10 mål.