Runar Sandefjord – ØIF Arendal Kvartfinale NM – Runar

Runar Sandefjord – ØIF Arendal Kvartfinale NM

Det er mye som står på spill til søndag.  Semifinale og plass i Final8 er både sportslig og økonomisk gulrot for lagene.  Vi tror spesielt våre gjester er svært interessert i plassen da Finale8 arrangeres i Arendal i siste helgen i februar.

Foran sesongen holdt de fleste ØIF Arendal som favoritt til plassen bak Elverum og Kolstad.  Bronsemedaljen skulle til Sørlandet mente ekspertisen.

De begynte skuffende med uavgjort hjemme mot Halden, men fulgte opp med en kruttsterk borteseier mot Elverum.  Skulle de gjøre tipsene til skamme og faktisk ta opp kampen med gigantene Elverum og Kolstad?

Men etter det har det gått tråere og etter 11 seriekamper har de kun 9 poeng.  3 tap på de siste 3 seriekampene er langt unna hva man kunne forvente.  Riktignok har de hatt en del skader, men bredden i stallen er stor, så skader forklarer ikke alt.  Det ryktes om at de skadete spillerne, med unntak av Magnus Søndenå, alle er klare til søndag.

Vi forventer derfor et topp motivert bortelag som kommer til å ofre alt for å snyte hjemmelaget for avansement.

Motoren i laget er Mario Matic.  En spillesmart Playmaker som i det siste også har begynt å «bøtte» inn mål. På høyre bak er det Birk Inselseth som skal fylle rollen etter Søndenå. Og jaggu har de også hentet inn rutinerte Sondre Paulsen.  På venstre bak har de mye skuddkraft i Jørg William Fiala Gjermundnes og Dragos Hantaru.  I tillegg har de meget spennende unge dansken Mathias Rohde Larson.  Mathias kan bekle både venstre bak og midt bak.

På linje er det meget godt forspent med Fredrik Børm, Aksel Strupstad og Laurits Mo Rannekleiv.

De har gode kanter i ex SH spilleren Olav Richter Hoffstad og Sander Løvlie Simonsen.  Legg så til det meget habile målvakts paret Kristijan Jurisic og Ivan Eres, så har de egentlig et komplett mannskap.

Hva så med oss selv?  Etter en litt svak periode var det utrolig viktig å få med seg begge poengene i kampen mot Haslum lørdag.  Selv om ikke spillet var av god kvalitet, var poengene det viktigste.  Og kanskje var det nettopp poeng i en slitekamp, som kan være formutløsende.

I seriekampen i Runarhallen for en måned siden, vant Runar 29 – 25.  Er det lov å håpe på en reprise?

Foto: RavnFoto