Sluttspillet – Litt statistikk og Kolstad vs Runar – Runar

Sluttspillet – Litt statistikk og Kolstad vs Runar

Når gutta løper ut på parketten i Kolstads Arena til fredag, så er det for kamp nr. 88 i sluttspillet!

Vi har 41 seire, 2 uavgjort og 44 tap.  Total målforskjell er 2.327 – 2.311

På 90-tallet var Runar det store sluttspillslaget, med 4 seire og 4 sølv.   De 4 seirene er mot by kollegaer, Sandefjord Håndballklubb og STIF.

De tapte finalen har vært mot Stavanger (best av 2), Elverum (best av 2), Drammen (1 kamp) og Heimdal (best av 2).

Etter tapet mot Heimdal sesongen 1998/99 gikk det 11 sesonger før vi igjen spilte oss frem til en sluttspills finale sesongen 2009/10. Da ble Fyllingen for sterke og vant 29 – 25.

Etter dette har vi aldri vært i en sluttspilsfinale.  Det beste er semifinale mot Bodø sesongen 2014/15 som vi tapte 2 – 1 i best av 3.

Det har vært mange varianter av sluttspillet, men dagens modell med de beste 8 til kvartfinale har vært siden sesongen 2014/15.

I år spilles sluttspillet i best av 3 i kvartfinalen og best av 5 i semifinaler og finaler.  Neste sesong vil det være best av 3 hele veien.  Årsaken til reduksjonen i kamper i semifinaler og finaler er at ligaen utvides med to lag, noe som betyr 4 flere kamper for samtlige lag.

Elverum er kongene av sluttspillet og har vunnet de siste 10 sesongene.  Fra og med sesongen 2017/18 ble Champions League retten gitt til vinneren av sluttspillet og den har Elverum benyttet seg av.

I år har hardt satsende Kolstad pekt ut seier i sluttspillet som sesongens store mål. De har allerede vunnet serien og Norgesmesterskapet, og ønsker seg en «trippel».  De rigger laget for å kunne delta i Champions League fremover og når dagens sterke mannskap, blir forsterket med Sander Sagosen, Gøran Johannessen og Magnus Abelvik Rød får de et mannskap på et nivå, som vi nok aldri har sett i Norsk herrehåndball før.

Men skal de vinne sluttspillet, må de første slå ut våre gutter og det blir ingen walkover😊