Runar Sandefjord – Elverum Håndball onsdag kl. 18:30 – Runar

Runar Sandefjord – Elverum Håndball onsdag kl. 18:30

Onsdag kommer storlaget Elverum Håndball til Runarhallen for å spille mot våre lokale helter.

I en årrekke, helt frem til Kolstad storsatsing så dagens lys, var Elverum landets klart beste håndballag.  I 8 strake år spilte de i Champions League. år du er best og markerer deg i Europa, betyr det også at spillerne er attraktive for andre klubber. Det betyr igjen at foran hver eneste sesong har de mistet mange meget gode håndballspillere og disse skal erstattes med like god kvalitet.

Foran denne sesongen, var det intet unntak, og det har vært store utskiftninger i Elverum

Spillere i avgang:

Navn:PosisjonNy klubb
Emil Kheri ImsgardMålvaktPick Szeged
Orri Freyr ThorkelssonVenstre kantSporting Lisboa
Christopher HedbergHøyre kantBenfica
Josip VidovicPlaymakerØIF Arendal
Niclas FingrenForsvarsgeneralHØJ Elite
Uros BorzasBakspillerRK Eurofarm Pelister
Benjamin BergBakspillerÖnneröd
Håvard Hildre SkareMålvaktStorhamar

 Nye spillere:

Navn:PosisjonGammel klubb
Robin HaugMålvaktSkjern
Theodor UlianaLinjeAIK
Magnus SøndenåBakspiller/kantØIF Arendal
Peter LukacsPlaymakerVeszprem
Eirik SoløstVenstre kantEgen stall
Scott WokoffMålvaktEgen stall

Å miste spillere som Emil Kheri Imsgard, Orri Freyr Thorkelsson, Christopher Hedberg, Josip Vidovic, Niclas Fingren og Uros Borzas ville for de fleste klubber vært dramatisk.  Men ikke for Elverum. De hadde en meget stor og solid tropp forrige sesong, så selv om alle ikke er erstattet, har de fortsatt dobbelt dekning med klassespillere på samtlige posisjoner.

Landslagsmålvakt Emil Kheri Imsgard er erstattet med landslagsmålvakt Robin Haug.

På linje har stortalentet svenske Theodor Uliana (2004) kommet.  Som erstatter for Josip Vidovic har ungarske Peter Lukacs (2002) kommer fra storklubben Veszprem.  Inn har også rutinerte Magnus Søndenå kommet, og han vil være en meget god makker til unge Patrick Helland Anderson.

Det skal også bli spennende å se om trollmannen Tobias Schjølberg Grøndahl kan ta nye steg. På gode dager er han nesten «umulig» å stoppe!

Børge Lund, hovedtrener Elverum Håndball sa dette før seriestart:

Vi gleder oss veldig til en ny sesong. Vi har 6 nye spillere som skal inn i vårt system og ser de tar steg hver dag. Ligaen har de siste årene bare blitt tøffere og tøffere og vi ser frem imot det som forhåpentligvis blir en morsom sesong med mange gode kamper. Vi som klubb er i utfordrer posisjon og vil angripe alle konkurranser vi er med i, med fokus på å levere på så høyt nivå som mulig i hver eneste kamp.

Elverum tapte lørdagens storoppgjør mot Kolstad foran 7.000 tilskuere og er helt sikkert klare for å ta kraftig revansje til onsdag.

Gårsdagens seier mot Kristiansand var nok en bekreftelse på at våre gutter har funnet formen. Gledelig var det også at både Sander Rogne Myklebust og Christoffer Rambo var tilbake på banen. Disse kan absolutt trengs til onsdag…