Viking TIF – Runar Sandefjord kl. 18:30 – Runar

Viking TIF – Runar Sandefjord kl. 18:30

I dag reiser gutta til Bergen for å møte Viking TIF til seriekamp. Viking TIF imponerte stort forrige sesong da de vant 1. divisjon og rykket opp til Eliteserien for første gang i klubbens historie.

Etter 7 seriekamper ligger de på 13. plass på tabellen med 3 poeng, noe som vel omtrent er som spådd.

Etter en tung start fikk de virkelig en opptur i forrige hjemmekamp da ØIF Arendal måtte reise hjem med 36 – 33 tap.  Uavgjort 25 – 25 borte mot Fjellhammer er den andre kampen de har tatt poeng i.

De tapte også kun med 1 mål i lokaloppgjøret mot Bergen Håndball, så gutta har all grunn til å være advart.  Her må det full tenning og kjemping til dersom vi skal få med oss poeng hjem.

Følgene endringer i stallen hadde Viking TIF etter opprykket forrige sesong.

Spillere i avgang:

Navn:PosisjonNy klubb
Kjetil ÅndalVenstre bakHK Aranäs (Sverige)
Emil HanssonHøyre kantDrammen HK
Karsten EnoksenLinjeLagt opp

Nye spillere:

Navn:PosisjonGammel klubb
Andreas Knigge HyllebergVenstre bakTM Tønder
Yossi AppoLinjeRamat Hasharon (Israel)
Nicholas SatchwellMålvaktKA Akureyri (Færøyene)
Christopher HuusHøyre bakOtterup Hk (Danmark)
Carl GabriellsonHøyre kantEskilstuna Guif (Sverige)
Simen AndersenBakspillerNøtterøy
Even PenneVenstre kantNærbø IL

Det har ikke vært store utskiftninger foran denne sesongen for Viking TIF.  Men de 3 som er borte er alle sentrale.  Toppscorer Kjetil Åndal var svært sentral forrige sesong.  Med 207 scoringer (206 spillemål) var han ligaens suverene toppscorer.  Nærmest på scoringslista for Viking, fulgte Emil Hansson og også han er borte.  I tillegg har den «gamle» Runar streken Karsten Enoksen lagt opp.

Inn har det kommet for oss en del ukjente spillere.  Med en ny linje fra Israel, ny målvakt fra Færøyene, ny bakspiller fra Danmark og ny høyre kant fra Sverige, har de nå totalt 7 utledninger i stallen.

I tillegg har suksesstreneren Khaled Chentout reist tilbake til Nøtterøy og blitt erstattet av danske Sonni Larsen.

Hovedtrener Sonni Larsen sier følgende om eget lag:

Vi skal på reise, kanskje opp mot Galdhøpiggen. Kjernehistorien til Viking er at de har vært flinke til å bygge opp herrehåndballen steg for steg, innenfor de rammene de har hatt. Nå må vi ta neste steg, og det er et stort steg. Målet er helt klart å spille attraktiv håndball og vi kommer til å gi alt i alle kamper, selv om noen lag vil være bedre enn oss. Det første delmålet må være å spille laget bedre sammen, med de nye spillerne som har kommet med nye store roller i laget vårt. Vi har nye og mange ting å gjøre for å tilpasse oss REMA 1000-liga-nivået, også utenfor banen. Det blir en utrolig spennende reise som jeg håper kan være et positivt bidrag til en allerede god REMA1000-liga.