Runar Sandefjord – Bækkelaget Søndag kl. 18:00 – Runar

Runar Sandefjord – Bækkelaget Søndag kl. 18:00

Skuffelsen over å ha tapt sammenlagt for Bregenz Handball har vi kommet over, nå er det eliteserien som gjelder. Søndag får vi besøk av BSK, som var vår første motstander denne sesongen. 

Kampen i Oslo endte uavgjort 26 – 26 etter at vi ledet det meste av kampen. Halvveis ligger BSK på en 11 plass på tabellen med 7 poeng på 13 kamper.  Dette er nok noen poeng og plasseringer bak målsettingen og også hva vi trodde før sesongstart.

Hovedproblemet til BSK så langt i sesongen er at de slipper inn for mange mål og 32 i snitt er for mye.  Fremover scorer de 29 i snitt og flere av BSK spillerne finner vi høyt oppe på toppscorerlista.

Lagets storskytter Jens Dolberg Plougstrup er med sine 81 mål på andreplass på toppscorerlista i ligaen så lang.  De har også en meget dyktig linjespiller i Christoffer Langerhuus.  Lagets Playmaker Peter Dahl Christensen har stått over de siste kampene pga. skade.  Hvorvidt han er tilbake søndag vet vi ikke.

BSK hadde følgende endringer i A-stallen før sesongen.

Spillere i avgang:

Navn:PosisjonNy klubb
Fredrik SyversenPlaymakerHaslum
Ulrik Berge ErikssonKantspillerUkjent

Nye spillere:

Navn:PosisjonGammel klubb
Dag Hafseng OlsenHøyre kantFollo
Jonatan Goksør BjerkrheimBakspillerNordstrand
Julius Goksør BjerkrheimLinjeEgen stall
Ivo Bendik Hopp AuganesBakspillerEgen stall
Axel SkaarnæsLinjeEgen stall
Sander StensrudVenstre kantEgen stall

Det var ikke de store utskiftningene i BSK foran denne sesongen.  Et par spillere, som ikke var sentrale forrige sesong, er erstattet med en gjeng unge lokale talenter. To av disse er brødrene Jonatan og Julius Goksør Bjerkrheim.  Med Susanne Goksør og Svein Erik Bjerkrheim som foreldre, har de i hvert fall genen i orden!

Hovedtrener Jørgen Laug sa følgende før sesongstart:

Forventningene til sesongen er at vi skal utvikle oss og ta steg fra i fjor. Vi viste et fint toppnivå, men ønsker å bedre stabiliteten vår slik at vi kan konkurrere om sluttspillplassene og kanskje snuse litt på øvre halvdel av tabellen.Det er ikke en lett oppgave for det er mange gode lag som satser hardt og garantert har samme mål, men holder vi et skadefritt mannskap tilgjengelig samtidig som vi forbedrer våre svake punkter så skal vi ha en fin mulighet til å hevde oss.  

Vi regner selv med at Kasper Sjursen Syversen er tilbake i Runar drakta til søndag, mens Kasper Haugen Furu ikke er spilleklar.

Skal vi holde tritt med de øvrige topplagene, er kampen mot BSK en kamp vi bør og må vinne. Ingen kamper i Eliteserien er dog enkle, så vi må opp og «slåss» for poengene.