Runar Sandefjord-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Solid seier over Sandefjord Håndball

Vant 32-24 og jakter bronsen

Bernt Horvik¨

Trenerne Bård Kr. Tonning og Leif Gautestad var meget godt fornøyd med innsatsen, da vi hadde en kort prat med dem etter kampen.

• I kveld spilte vi stort sett bra, var Bårs korte kommentar.
  • Etter noen få tekniske feil klarte vi å stramme inn og jeg følte at vi hadde FULL kontroll.

Leif var enig med Bård:

• Jeg synes vi har vært veldig gode i de seneste kampene, og i kveld var vi et nummer for gode for Sandefjord.
  • Jeg synes at vi klarte å sette forsvaret slik vi hadde avtalt på forhånd, og framover hadde vi mange strenger å spille på.

Kamputvikling:

Runar gikk ut i hundre og  ledet 5-1 før det var gått seks minutter. Christoffer Rambo slo an tonen med kampens første mål. Så var han nest sist på de fire neste der Sander, to ganger Lindell og Rivesjö gjorde det meget surt for Johan Bergquist i SH-målet, og trener Einar Veierød plukket han ut og satte inn Sander Akerlie uten at det hjalp noe. Etter at Rambo økte til 6-2, la Einar Veierød ned «timeoutkortet», og fik umiddelbar respons fra sine spillere.

Tre baller på rad bak Jokke i målet, ga kampen ny nerve, men i kveld var virkelig Rambo i støtet og scoret tre av Runars fem neste mål, og Runar ledet 10-5 før det var spilt et kvarter. Sandefjord ble aldri den trusselen vi fryktet, og i slutten av omgangen scoret Runar tre på rad ved Tuzov, Sander og Glemming og ledete 15-9 frø Kenny Ekman fikk Runars andre utvisning. Omgangen ebbet ut med mål annen hver gang for lagene, og Runar gikk til pause med ledelse 15-12.

Også annen omgang åpnet storfint for Runar og i løpet av omgangens fem første minutter økte Runar til 19-13 der målscorerne var Sander, Lindell, Rambo og igjen Sander, og Runar ledet hele 19-13.

Og slik fortsatte Runar å male SH i stykker og på sitt beste ledet de hele 26-18, der Rivesjö scoret det siste av målene i tom kasse, da SH hadde begynt å spille med syv utespillere.

Så kom en liten periode med tekniske feil, samtidig som SH lyktes med sitt overtallsspill og reduserte til 21-27 da det gjensto åtte minutter.

Men da Jokke reddet et syvmeterskast fra den tidligere Runarspilleren Anders Hallberg, tente det laget igjen. Innkom ungguttene som tidligere spilte for Nøtterøy, og både Robin G. Wulvik og Kasper H. Furu fikk nettkjenning. I tillegg vartet Simon V. Egtved et syvmeterskast på stillingen 29-24.

Runar ga seg ikke før signalet for full tid gikk, for i sluttminuttene kom det ytterligere tre Runar-mål, og en herlig seier, 32-24.

Samtlige Runarspillere skal ha masser av ros for flott innsats. Christoffer Rambo ble kåret til Runars beste. Bakers vartet Joachim S. Christensen opp med tidvis toppspill og stoppet med en redningsprosent på 40.

Av utespillerne viste Martin Lindell at han vil bli en veldig verdifull spiller i sluttspillet, og på linjen kjempet Sander Rogne Myklebust som en løve.

Nå gjenstår det en kamp før serien er over og sluttspillet starter. Den siste kampen er borte mot Haslum i Nadderudhallen til lørdag kl. 18.15.