ØIF Arendal Elite-Runar Sandefjord, Sluttspill REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Runar

Ny smell mot ØIF Arendal – i kveld på bortebane

Bernt Horvik

Og så er sesongen over for Runars herre. Som på søndag ble ØIF Arendal for sterke. Søndag vant de med syv mål, i kveld ble det seier til  ØIF Arendal på hjemmebane i Sør Amfi, da de vant det meget målrike oppgjøret 36-30.

Vi klarte dessverre ikke å heve oss fra søndagens hjemmekamp, sa en skuffet Runar-trener Leif Gautestad til Direktesport på TV rett etter kampen.

ØIF hadde et mye bedre målvaktsspill enn oss.

Det var ingen ting som gikk vår vei.

Det positive var godet angrepsspill etter pause, der duoen Rambo og Myklebust sto fram som våre beste. Et lite pluss også til skytingen til Tuzov.

Jeg hadde håpet på en bedring fra søndagens kamp, men dessverre klarte mange av spillerne ikke å heve seg.

Det er da bare å berømme ØIF Arendal for flott innsats og ikke minst tenning i disse to sluttspillkampene, og ønske dem lykke til videre.

Dermed er tiden over for flere av Runars spillere. Sist søndag ble kvartetten Andrè Christiansen, Tobias Glemming, Trym Bilov Olsen og Joachim S. Christensen takket for all den tiden vi har hatt gleden av dem i Runarhallen.

De tre første legger opp, mens Jokke skal neste sesong spille for Nærbø,

Tidligere SH-spillere dominerte

På ØIFs lag var Olaf R. Hoffstad igjen den store avslutteren. Han scoret hele 10 mål og flere av målene var flotte kombinasjoner med en annen tidligere SH-spiller, Magnus Søndenå. I tillegg var Mario Matic, som tidligere har spilt i Runar, lagets motor, og Runar forsvaret hadde store problem med å demme opp for deres avslutninger. Bedre ble det ikke at kantspilleren Sander L. Simonsen traff godt på sine skudd fra kanten og fra linjen scoret Fredrik Børm på sine fem skudd. Når i tillegg Kristijan  varet opp med 50 % redning før pause og 32 % totalt, forteller dette at i kveld møtte Runar et meget godt ØIF Arendal lag.

Kamputvikling

Sander slo an tonen for Runar med kampens første scoring, og i de 10 første minuttene holdt Runar godt følge. Tre scoringer av Rambo gjorde at stillingen var 4-4 etter åtte minutter. Så scoret ØIF fire på rad, og allerede da virket det som om Runars spillere ikke hadde den helt store tenningen. Bedre ble det heller ikke da både Lindell og Tuzov fikk hver sin utvisning.

Utover i omgangen fortsatte ØIF å lede med fire-fem mål, og det var bare Rambo og Myklebust som klarte å true hjemmelaget forsvar. Til pause ledet ØIF Arendal 15-10.

Runar holdt godt følge de første minuttene etter pause, og det sto 17-13 til ØIF etter to minutter. Så rykket hjemmelaget fra med tre scoringer på rad før Rivesjö reduserte til 14-20 (hans første for kvelden), men i kveld malte ØIF-maskinen meget godt.  Gang på gang måtte Runars målvakter Jokke og Simon plukke ballen ut av mål, og på sitt beste ledet ØIF Arendal hele 33-34, og da gjensto det bare drøye syv minutter.

I de neste minuttene gjorde Runars spillere et skikkelig forsøk på å knappe innpå. Og scoret fire på rad og reduserte til 28-33 ved Rambo da det gjensto fire minutter. Men nærmere kom de ikke og ØIF Arendal kunne cruise inn til seier 36-30 og avansement til semifinalen i sluttspillet.