Runar Sandefjord-Kristiansand Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport – Runar

Englene knuste Kristiansand

Bernt Horvik

Runars herrer imponerte enormt, spesielt etter pause, da de tok imot Kristiansand Topphåndball i sesongåpningen hjemme i Eliteserien lørdag kveld foran et entusiastisk hjemmepublikum og mange unge tilreisende spillere som deltar i Runar Cup denne helgen.

Etter å ha ledet 16-11 til pause, fosset Runar over Kristiansand i annen omgang og vant til slutt hele 39-26 og tok sin andre strake seier i sesongen. Og dermed topper de tabellen på bedre målforskjell enn Kolstad.

Neste seriekamp er borte mot Bækkelaget søndag 18. september, men før det er det cupkamp i Nøtterøyhallen mot Nøtterøy Håndball til tirsdag kl. 18.00.

Kasper Haugen Furu Runars beste

Kasper Haugen Furu ble etter kampen kåret til banens beste spiller, og det var ikke rart, for unggutten på 21 år scoret hele ni ganger på sine 11 avslutninger og skaffet i tillegg et syvmeterskast.

• Det er vel ikke rart å si at dette var den så langt min beste kamp i Runar-drakten, som kom til Runar i forrige sesong, sa en strålende Kasper Haugen Furu etter kampen. I dag klaffet jeg med det meste, og det var en fryd å kunne være med og kjempe ned Kristiansand.
En fornøyd Kasper Haugen Furu blir intervjuet av Bernt Horvik

Like stolte var trenerteamet Leif S. Gautestad og Bård Kr. Tonning.

Leif Gautestad:

Jeg syntes vi satte standarden fra avkast. Vi stilte med et kompakt, tøft forsvar, og bakerst viste Anton Hellberg at han er en topp målvakt med en redningsprosent på hele 45 før pause.

Minuset, hvis jeg skal være streng, var at vi kanskje brant for mange avslutninger.

Etter pause viste guttene strålende offensivt spill, der Kasper virkelig klaffet med det meste, og Christoffer Rambo var igjen veldig god med sine avslutninger.

Flott var det også at ungguttene Preben Gram (18) og Adam T. Bergli (19) lyktes fra henholdsvis venstre og høyre kant. Preben scoret på fire av fem forsøk, mens Adam scoret på sine to avslutninger. Når også Trym (19) scoret på sitt ene forsøk fra linjen, viste det at vi har unggutter som puster de mer etablerte spillerne i nakken.

Når i tillegg Mats Bjørnstad kom inn og storspilte de siste 12 minuttene og sto med redningsprosent på 40 da kampen var slutt, var det ikke mangel på flotte prestasjoner.

Også jeg er meget godt med forsvarsspillet og ikke minst målvaktsspillet før pause. sa Bård Kr. Tonning, der han spesielt trakk fra Anton Hellberg i målet.

Etter pause løsnet også angrepsspillet, fortsatte Bård, og dette var kvelden der jeg ikke har noe å klage på.

Kamputvikling.

Runar åpnet klart best, og fra avkast var det tydelig at våre gutter hadde den rette innstillingen. Det smalt virkelig i taklingen, og det tok bare tre minutter før Sander R. Myklebust fikk Runars første advarsel, og KIF-spillerne fikk klar beskjed om at det ville bli vondt å spille i angrep mot et etablert Runar-forsvar.

Før det var spilt tre minutter ledet Runar 3-0, og Anton Hellberg hadde reddet Kristiansands fem første avslutninger.

Runar fortsatte å føre det første kvarteret, og det sto 6-3 halvveis i omgangen. Men gjestene fra Sørlandet ga ikke opp, og Runar ledete bare 11-9 da det gjensto syv minutter av første omgang. Da markerte Kasper seg virkelig, og scoret de tre neste Runar-scoringene, før Rambo og Gram scoret Runars to siste mål med en redusering fra KIF mellom dette, og  Runar kunne gå til pause med en solid ledelse på 16-11.

Runar kom også best i gang etter pause, og ledet med solide 22-15 før det var gått syv minutter, etter to mål av Kasper, ett av Rivesjø, Rambo og Gram og et på straffe av Kennie Boysen som er tilbake på Runars lag.

Så fortsatte Rambo og Kasper å treffe med to mål, da virket det som å KIF resignerte. Når også Martin Lindell lyktes med to mål på rad, og igjen et nytt mål av Kasper, ledet Runar solide 28-20, da Anton sa takk for seg i målet og endte på en total redningsprosent på 38 og inn kom Mads Bjørnstad til sin debut i Runarhallen.

Han åpnet med en fin redning og fortsatte å imponere i resten av kampen.

I de åtte siste minuttene kom ungguttene Adam, Trym og nykommeren Lars Eivind Stärk Gurrich (19) (sønn av den tidligere Runarspilleren Stig Gurrich) inn, og Adam markerte seg med to mål  og Trym med ett, før Kasper avsluttet kampen med å score sitt niende for kvelden.

Dermed kunne et entusiastisk publikum klappe guttene av banen med storseier 39-26 i sesongens første hjemmekamp.