Runar Håndball Elite – Follo HK – Runar

Runar Håndball Elite – Follo HK

Lørdag kl. 20:00 er det duket for ny eliteseriekamp i Runarhallen, da Follo HK kommer på besøk.

Årsaken til det litt spesielle tidspunktet er at vi arrangerer Runar Sparebanken Sør Cup samme helgen og elitekampen er en godbit for alle de 120 deltaker lagene.

Første seriekamp er unnagjort og Kolstad ble litt for sterke og kunne reise hjem til Trondheim med 37-34 seier. I over ¾ av kampen var vi fullt på høyde med våre gjester, men en 10-12 minutters periode i slutten av første omgang ble avgjørende.

Gutta har lagt kampen bak seg og er innstilt på at sesongens første to-poenger skal komme til lørdag. Men det blir på ingen måte en enkelt kamp.  Follo HK imponerte i sin første kamp og vant 31 – 27 mot Nærbø. 

Nyopprykkede Follo HK er et ungt lag med masse entusiasme.  Men, det er ikke bare ungdommelige mot, det er også veldig mye talent og flere av unggutta markerte seg virkelig mot Nærbø.

Play makeren Mikkel Solheim (2005-modell) hadde en fantastisk kamp og endte opp med 11 scoringer på sine 12 avslutninger. 2003 modellen Mikkel Vestli endte opp med 5 scoringer på like mange skudd. Og på linja noterte nok en 2003 modell, Nikolai Stabenfeldt Falao seg med 4 scoringer.

Det er også verdt å nevne rutinerte Jostein Epland (høyre bak), skytteren Thomas Stenersen (venstre bak) og venstre kantspiller Markus Bergseng Guldbrandsen (6 mål på 7 skudd).

Laget trenes av den tidligere storspilleren svenske Lukas Karlsson.

Litt om klubben:

Follo Håndballklubb ble stiftet 7. juni 2000. Klubben rykket første gang opp til eliteserien i 2008 og spilte sist i REMA 1000-ligaen i 18/19- sesongen. Visjonen er å være Stabil blant de beste med egne krefter, og i tråd med dette var 14 av 18 spillere lokale på laget som gikk ubeseiret gjennom 1. divisjon og sikret opprykk etter 23/24-sesongen. Klubben har som overordnet målsetning å beholde plassen i Rema 1000 ligaen og å etablere seg i eliten av norsk håndball med en spillerstall hvor flertallet av spillerne er lokale.

Klubben skal være topplaget i håndball på guttesiden i Follo-regionen og det naturlige valget for de lokale talentene som ønsker å satse på håndball. Follo har samarbeidsavtaler med de lokale håndballklubbene Kolbotn IL, Langhus IL, Oppegård IL, Siggerud IL og Ski IL, og klubben har et lag i rullestolhåndball

Follo Håndballklubb er fokusert på å ha en økonomisk bærekraftig klubbdrift, og sammen med flere gode lokale samarbeidspartnere jobbes det godt med å skape gode og forutsigbare rammer for å utvikle klubb og spillergruppe.

Lukas Karlson, hovedtrener Follo HK – før sesongstart

Vi vil først og fremst etablere oss i eliteserien. Vi vil se spillere som fortsetter å ta steg i sin utvikling. Vi kommer gå for seier i hver kamp vi stiller i, men vi vet selvfølgelig også at det kommer bli en tøffere sesong enn i fjor. Allikevel er vi fast bestemt på at det er dette nivået Follo HK hører til på. Vi kjenner på at interessen i og for Follo er stor, så vi håper på en sterk hjemmebane. Vi ser frem til en spennende sesong!

Vi forventer at det er et skille mellom toppen og resten av ligaen, der resultater og prestasjoner hos lagene bak toppen vil svinge også i denne sesongen.