Bækkelaget Håndball Elite-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Runar

Sterk borteseier mot Bækkelaget

Vant hele 29-23 etter å ha ledet 14-9 til pause.

Bernt Horvik

Et meget redusert Runar-mannskap var på besøk i Nordstrandhallen onsdag kveld i møte med Bækkelaget. Tobias Rivesjö, André P. Tuzov og Preben Gram var hjemme, og dermed ble det en stor belastning på Runar-spillerne, spesielt Christoffer Rambo og Martin Lindell. Trym Bilov-Olsen fikk hvile en del i forsvar, mens kantene Mads F. Rekstad og Tobias Glemming fikk 60 minutter på banen.

Før kampen var trener Leif Gautestad betinget optimist i samtale med Direktesport-TV:

• Det har lugget veldig i forkant av andre del av sesongen. Vi klarte en knapp seier mot Fjellhammer sist søndag, men forut for det har vi i lange tider i januar vært mellom tre og åtte på trening.
  • I dag var det flere som kanskje burde ha vært hjemme, men de stiller opp og vil blø for drakta.
  • Nøkkelen i dag er godt forsvarsspill og at ikke minst Christoffer Rambo er god spillende i tillegg til at han treffer med sine avslutninger.

Og det virket som om han var sannspådd, for det tok ikke mange minutter før Runar limte igjen forsvaret anført av en topptent Joachim S. Christensen i målet. Da pausesignalet gikk, hadde han notert seg for hele10 redninger og bare ni innslupne mål, og hele fire av redningen var av ultraklasse.

Fremover fortsatte svenske Martin Lindell sitt fine spill fra debuten sist søndag og noterte seg for fire mål, og var sammen med Rambo Runars toppscorer før pause.

Starten på første omgang var meget målfattig. Etter 20 minutter var stillingen bare med ledelse 8-6 til Runar, men i sluttminuttene rykket våre engler fra og ledet komfortabelt 14-9 til pause.

Det virket som om tankene til Runar-guttene var igjen i garderoben i de fire første minuttene etter pause, for etter snaue fire minutter hadde Bækkelaget redusert til 13-14, og da smalt Bård K. Toning timeoutlappen på sekreteriatbordet.

• Nå må dere virkelig våkne, tordnet han. Dere er nødt til å sette avtaler i angrep og forsvarsspillet må opp mange hakk.

Og heldigvis fikk han gehør for sin utblåsning. Kristoffer Henriksen slo an tonen framover med tre scoringer på rad, før Christoffer Rambo fulgte opp med sin første scoring etter pause.

Da var det nok for BSK-treneren, for han raste over at BSK-spillerne lot Kristoffer «spasere» gjennom hjemmelagets forsvar gang på gang.

I de 12 siste minuttene var Runar minst ett nummer bedre enn BSK. Gang på gang dundret Rambo inn mål, både fra distanse, på kontring og også fra syvmetersmerket. På et av straffekastene var det 04-spilleren Kristian Strøm som ble tatt, da han var igjennom etter sin første involvering i kampen.

Godt var det også at kantene Mads F. Rekstad og Tobias Glemming fikk nettkjenning.

Bakerst fortsatte Jokke å storspille også etter pause.

Minuset med annen omgang var at spillerne misbrukte alt for mange klare sjanser, så seieren burde i realiteten ha vært enda større, men det er også lov for motstanderen å ha en god målvakt!

Nå håper jeg virkelig at publikum finner tid til å komme i Runarhallen til onsdag, da vi tar imot Nærbø, var Leif Gautestads avsluttende kommentar da han var på telefonen etter kampen.

Runar: Joachim S. Christensen/Oscar L. Syvertsen/Oliver Klaveness, Tobias Glemming 2, Trym Bilov-Olsen 2, Kenny Ekman, André Christiansen, Mads F. Rekstad 2, Sander R. Myklebust 2, Kristian Strøm, Martin Lindell 5, Kristoffer Henriksen 5, Christoffer Rambo 11 (2).