Drammen-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Forhåndsomtale – Runar

Drammen-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Forhåndsomtale

Søndag reiser gutta til Drammen for å møte et hjemmelag som er tippet på medaljeplass i årets serie.

Vi har sett litt nærmere for laget som ledes av Kristian Kjelling!

DHK er et av de virkelige klassiske lagene, og vi har hatt en rekke klassiske oppgjør med dem siden vi møttes første gang sesongen 1992/93.  Totalt har vi spilt 66 kamper, hvorav 28 har endt med Runar seier, 3 uavgjorte og 35 DHK seire.  Total målforskjell er 1.782 – 1.820. 

Vi har ikke bare møtt DHK i serie, NM og sluttspill, for i sesongen 12/13 møtte vi de i kvartfinalen i Challenge-Cup. Den bataljen vant vi 67-60 sammenlagt.  Semifinalen tapte vi 60-65 mot SKA Minsk.

DHK har et spennende lag, med blant annet de store profilene Espen Lie Hansen og Joakim André Hykkerud.  Hittil i sesongene er det dog andre spillere som har gjort seg mest bemerket og ser vi på toppscorer listene er det faktisk to Sandefjords gutter som ligger på toppen.

Runar gutten Sindre André Aho (Playmaker) har 31 scoringer på 7 kamper, mens STIF gutten Viktor Petersen Norberg (høre bak) har 30 scoringene på 7 kamper.

Ellers har de gode kanter i Alexander Ørjevik Westby (broren til Christian) og Ola Hoftun Lillelien.  Anvendelige Oskar Olafsen har hittil i sesongen bekledd venstre bakspiller posisjonen fremfor Espen Lie Hansen og gjort det godt!

På linja bruker de i tillegg til Hykkerud, Lasse Larsen Thorsbye og Espen Gommerud Våg.  Og skulle Viktor Petersen Norberg ha en dårlig dag, står rutinerte Jesper Meinby Pedersen klar…

Men hovedårsaken hittil til DHK’s målfangst er nok målvakten Sander Drange Heieren.  Sander ble kåret til månedens målvakt i september og blir av mange sett på som en fremtidig landslagsmålvakt.  Han må vi definitivt få hull på dersom vi skal ha forhåpninger om å ta med oss poengene hjem til Haukerød.

Poeng har vi definitivt ambisjoner om å ta med oss hjem, men det vil kost blod, svette og tårer!