Drammen-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Fantastisk snuoperasjon

Herrene slo Drammen 35-31

Bernt Horvik

Etter to meget svake kamper med tap for Nærbø og Halden reiste herrelaget seg mesterlig da de gjestet Drammen i Drammenshallen søndag kveld. Runar vant 35-31 eter å ha ledet 17-16 til pause.

Leif Gautestad og Bård Kr. Toning må ha brukt den siste uken meget godt med å motivere spillerne foran denne viktige kampen,

Før kampen sa Leif Gautestad på Direktesport TV at det laget som har det beste forsvarsspillet og målvaktspreestasjonene vinner kampen. Og det stemte til en prikk.

• Jeg er redd for at Drammen kommer ut meget offensivt, sa Leif Gautestad, og i kveld stemte også dette.

Det er tydelig at Runar hadde forberedt seg meget godt, for Runars angrep klarte veldig ofte å overspille Drammen. Bakover sto forsvarssekseren meget godt, og bakerst storspilte Joachim S. Christensen, slik vi kjenner han på sitt beste.

Leif Gautestad var meget godt fornøyd etter kampen:

• Vi har hatt en meget god treningsuke etter lange perioder med korona, nye spillere, amputerte treninger og tunge tak. Derfor var det flott at vi i kveld fikk ut det vi har øvd på den siste uken. Vi klarte å finne mottrekk til Drammens disposisjoner, og nesten hele tiden klarte spillerne å holde seg til de avtaler vi hadde.
  • Alle som kom på banen fikk ut sitt beste, og nå ser jeg fram mot søndagens kamp mot ØIF Arendal.

Kamputviklingen:

Det var bare i starten at Drammen var i føringen. De ledet de 12 første minuttene, og etter det var det Runar som hadde kommandoen. Framover kladdet det i starten for Runar, men midtveis i omgangen stemte det mer og mer. Christoffer Rambo fant ofte sine medspillere, og fra distanse viste Martin Lindell hvorfor han ble toppscorer for ØIF sist han spilte Eliteseriehåndball i Norge. På linjen kriget Sander R. Myklebust, og bakover gikk Drammen gang på gang i forsvarsmuren, der Jokke til tider stengte helt. På sitt beste ledet Runar med fire mål på stillingen 13-9 da det gjensto snaue 10 minutter av første omgang.

Men Drammen ga seg ikke og utlignet ved Sindre Aho to minutter før pause. Heldigvis gikk marginene Runars vei i sluttminuttene, da Rambo scoret, Jokke reddet en kjempesjanse, Tuzov scoret, og igjen reddet Jokke. Dermed kunne Runar gå til pause med ledelse 17-16, etter at Herman Vildalen reduserte til Drammen rett før pause.

Runar kontrollerte fra start eter pause. Drammen fortsatte å spille meget offensivt også etter pause, men i dag klarte Runar å løse denne koden. Gang på gang ble det innspill til linjen, utspill til kant og fine gjennombrudd, og før det var spilt 13 minutter ledet Runar 25-21, og da hjalp det lite hva DHK-trener Kristian Kjelling forsøkte å spillerne sine til å gjøre. Gang på gang ble de effektivt stoppet, og da de også forsøkte seg med spill mann mot mann, klarte Runar også å løse dette. Sander Rogne Myklebust fikk masser av plass på linjen og fra distanse traff Martin Lindell gang på gang med sine skudd. Når også Jokke trakk fram flere feberredninger, var saken klar.

Runar tok en overbevisende seier og trygget tredjeplassen på tabellen.

Neste kamp er gratiskamp» i Runarhallen til søndag kl. 18.00 mot ØIF Arendal. Så her må alle stille. Dette blir en medaljekamp,