Elverum-Runar Sandefjord, Eliteserien Menn > Forhåndsomtale – Runar

Elverum-Runar Sandefjord, Eliteserien Menn > Forhåndsomtale

Når vi søndag løper ut på «parketten» i Terningen Arena så er de mot vår «mareritt-motstander».

På de siste 20 kampene har vi 1 seier, 0 uavgjort og 19 tap og den totale målforskjellen 512 – 632.  Seieren kom i 2012/13 sesongen.

Heldigvis er historien litt lenger så totalregnestykket mot Elverum er 20 seire, 4 uavgjort og 27 tap med målforskjellen 1.351 – 1.364.

Elverum har styrket laget foran årets sesong, der de for 5. år på rad spiller i Champions League. Men dette året heter ikke motstanderne Dinamo Bucuresti, Wisla Ploc og Wacher Thun.  Nå er det blant annet PSG, Barcelona, SG Flensburg-Handewitt og Aalborg Handbold som skal slåes.  Og interessen er enorm.  Kampen mot PSG skal spilles foran over 11.000 tilskuere i Haakons Hall (Lillehammer).

Og før de tar helt av i Østerdalen er det kanskje greit å minne de om norske lag i Champions League. Kun en gang har et norsk lag slått laget som til slutt vant hele Champions League.  Høsten 2000 måtte Portland San Antonio reise slukøret hjem fra Sandefjord etter å ha blitt slått 25 – 20 av Runar!  Runar hadde faktisk mulighet til å gå videre og slå ut Portland av gruppespillet da de reiste til Spania for 6. og siste kamp i puljespillet.  Men det ble for tøft og Portland vant 33 – 28 i en kamp Kristian Hansen noterte seg for hele 13 scoringer. Og for de som er glad i håndball-historie. På Portland spilte blant andre Jackson Richardson, Mikhail Yakimovich og Mateo Garralda

Men tilbake til Elverum og kampen. 

Vi gleder oss til å reise til Elverum etter en god start på sesongen (Nærbø hjemme).  Det skal bli utrolig moro å få målt kreftene mot de beste i Norge.  Vi vet at vi møter et godt lag, men vi reiser til Elverum for å vinne. Elverum var for øvrig det eneste laget vi ikke slo i fjor.

Det er mange sentrale spillere i Elverum vi skal se opp for.  Landslagsspilleren og playmakeren Magnus Fredriksen og den nye danske venstre bakspilleren Sebastian Henneberg er to særs sentrale.  Videre skal det bli interessant å se om Alexander Blonz har utviklet seg videre og om ellers nye spillere i Elverum har kommet på plass og klarer å videreføre den gode rytmen laget har båret preg av de siste 3-4 sesongene. 

Vi håper vi er skadefri når vi entrer parketten og at kan gi det en skikkelig match, sier en alltid optimistisk lett og fin Leif Gautestad.

To gode lagkamerater (foto: Ravn foto)