Halden Topphåndball-Runar Sandefjord, Eliteserien Menn – Runar

Halden Topphåndball-Runar Sandefjord, Eliteserien Menn

Søndag venter Halden Topphåndball i en knalltøff kamp i Remmenhallen.

I trange, slitte og mørke Remmenhallen får de fleste lag store problemer og de fleste må reise hjem uten poeng.  Slik har det vært en årrekke og årets sesong er intet unntak.  Eksempelvis kan det nevnes at selveste Elverum hadde store problemer, men slet til seg en 28-27 seier i høstens oppgjør.

Selv har vi elendig statistikk borte mot Halden.  Totalt har vi vært på besøk 6 ganger og det har endt med 5 tap.  Den eneste seieren vår er sesongen 2011/12 i kvartfinale i NM.  Men da ble kampen spilt i Tistedalshallen og seieren var knepne 28-27.  De øvrige kampene er spilt i Remmenhallen så vi har fortsatt til gode å vinne der.  Men en gang skal jo bli den første ….

Så hva har Halden Topphåndball å by på?

De har kanskje sesongens beste målvakt i Bertram Obling.  Gode bakspillere i Toke Bjelke Schrøder, Martin Vilstrup Andersen, Alexander Mitrovic og selvsagt Sandefjordingen Trym Bilov-Olsen.  Runargutten Trym har en lei tendens til å lykkes med det meste når han møter sine «gamle» lagkamerater. I NM kampen i oktober banket han inn 8 mål og ble kåret til banens beste.  I seriekampen i Runarhallen i desember var han litt mer beskjeden men spilte mye opp til Martin Vilstrup Andersen som ikke ga seg før 12 baller lå i nettet bak Runars målvakter.

De har solide kanter hvorav William Nilsen-Nygaard nettopp har signert for Elverum for kommende sesong.

I skrivende stund har vi litt sykdom i laget, men tror og regner med at vi reiser over fjorden med tilnærmet fullt lag.  Og selv om statistikken er imot oss, så reiser vi med målsetning om å ta med oss poengene hjem.  Og lykkes vi med det er det kun 1 poeng som skiller lagene søndag kveld.

Foto: Ravn Foto
Foto: Ravn Foto